• قارچ های دارویی حاوی چند نوع پلی ساکارید از جمله آلفا گلوکان (نشاسته) و بتا گلوکان یا β گلوکان (سلولز) هستند. این پلی ساکاریدها خواص اولیه غذایی و دارویی را فراهم می کنند.

    گلوکان ها جز اصلی ساختار دیواره سلولی هستند و مسئول یکپارچگی و عملکرد سالم و متعادل دیواره های سلولی هستند. گلوکان ها در قارچ ها، طیف وسیعی از غلات، جلبک ها و مخمرها  یافت می شوند.

    آلفا گلوکان چیست؟

    آلفا گلوکان ها پلی ساکاریدهایی هستند که شامل ترکیباتی مانند:

    • نشاسته – Starch
    • گلیکوژن – Glycogen
    • پولولان – Pullulan
    • دکستران- Dextran

    هستند. آلفا گلوکان متداول ترین پلی ساکارید است و بسیاری از غذاهای اصلی در زندگی روزمره  ما را شامل شده و مورد استفاده قرار می گیرد مانند:

    • برنج
    • سیب زمینیها
    • دانه ها
    • ذرت
    • قارچ های دارویی

    چه نوع گلوکان هایی با ارزش ترند، آلفا گلوکان ها یا بتا گلوکان ها؟

    قطعاً بتا گلوکان ها!

    همان طور که در مقاله “اهمیت بتا گلوکان ها در قارچ های دارویی” اشاره کردیم مهمترین خواص فعال زیستی قارچ های دارویی به بتا گلوکان ها نسبت داده می شود. بتاگلوکان ها بیشترین تأثیرات مثبت را بر روی سیستم ایمنی بدن، توانایی مبارزه با سلول های سرطانی و  طیف وسیعی از مزایای سلامتی نشان می دهند.

    میزان پلی ساکارید موجود در قارچ های دارویی چقدر مهم است؟

    مهمترین و با ارزش ترین اطلاعات، مقدار کل پلی ساکاریدها نیست، بلکه به طور خاص مقدار بتا گلوکان ها نسبت به آلفاگلوکان ها با اهمیت تر است. هر چقدر مقدار بتا گلوکان ها بیشتر باشد قارچ ارزشمند تر است.

    اکثر قارچ های دارویی تولید و فروخته شده در سراسر جهان مقدار زیادی پلی ساکارید را روی بسته بندی نشان می دهند. اما این یک فریب تجاری است چرا که از مقدار پلی ساکارید زیاد در قارچ نمیتواند یک ارزش باشد.  چرا که آلفا گلوکان ها (پلی ساکاریدهای نوع نشاسته ای) به مقدار زیاد در برنج، غلات و ذرت وجود دارند. تولیدکنندگان عموما از این نوع مواد به عنوان بستر پرورش قارچ استفاده می کنند. از طرفی آلفا گلوکان ها (نشاسته) به راحتی توسط قارچ های در حال رشد جذب می شود. این موضوع سبب می شود سطح کلی پلی ساکارید بالا برود و از ارزش غذایی برداشت غلط می دهد.

    بگذارید یکبار دیگر این توضیح را مرور کنیم، زیرا درک آن بسیار مهم است.

    دو نوع پلی ساکارید درون قارچ یافت می شود: آلفا گلوکان ها (نشاسته) و بتا گلوکان ها.

    پلی ساکاریدهای اصلی و ارزشمندتر موجود در قارچ های دارویی بتا گلوکان ها هستند.
    بنابراین مقادیر زیادی آلفا گلوکان در قارچ ها ارزش محسوب نمی شود.

    علت وجود آلفاگلوکان بالا در قارچ های دارویی

    دلیل این امر این است که بیشتر تولید کنندگان قارچ از روشهای معروف به میسلیوم روی دانه (MOG) در فرآیند تولید برای پرورش این قارچ ها استفاده می کنند. به عبارت دیگر محصولات غنی از نشاسته مانند غلات، بعنوان بستر در حال رشد استفاده می شود.

    بسیار ناراحت کننده است که ببینیم تعداد زیادی قارچ دارویی که امروز در سراسر جهان تولید و فروخته می شود حاوی مقادیر زیادی آلفا گلوکان و سطح پایین بتا گلوکان است. در حقیقت، این شک وجود دارد که تقریباً تمام محصولات قارچی دارویی آمریکای شمالی از روش کشت MOG استفاده می کنند و محتوای بتاگلوکان بسیار کمی را نشان داده اند.

    جای تعجب نیست که اکثر قارچ های دارویی موجود در بازار ارزش غذایی مورد انتظار مردم را ندارند.

    روند تولید دامنه قارچ های مجموعه گانودرم  قوی ترین محصولاتی است که می تواند در بازار ارائه شود و حاوی مقدار قابل توجه از بتاگلوکان است.

     

    استفاده از مطالب فقط برای مقاصد غیرتجاری و با لینک به وب سایت “گانودرم” بلامانع است. در غیر این صورت مجموعه گانودرم هیچ رضایتی ندارد.

    منبع 

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *