• تاثیر گانودرما روی ویروس اپشتین بار (EBV): این ویروس از خانواده هرپس ویریده (Herpesviridea) و عامل بیماری مونونوکلوز عفونی است که در کودکان و افراد بالغ دیده می شود. در ادامه‌ی این مقاله به علائم EBV و تاثیر گانودرما بر روی EBV می‌پردازیم.

    ویروس اپشتین بار چیست؟

    ویروس اپشتین بار (EBV- Epstein-Barr virus) یکی از گسترده‌ترین ویروس‌های انسانی امروزی است که تقریباً ۹۰ درصد از بزرگسالان را در سراسر جهان آلوده می‌کند. EBV عضوی از خانواده ویروس‌های تبخال است و به عنوان ویروس هرپس انسانی ۴ نیز شناخته می‌شود. این ویروس می‌تواند منجر به مشکلاتی برای سلامتی شود، به ویژه مونونوکلئوز شناخته می شود. یک فرد معمولاً در اوایل کودکی آلوده می شود و سپس ویروس در حالت نهفته غیرفعال می شود. در این مرحله، هیچ علامتی از ویروس وجود ندارد، اما EBV می‌تواند در هر زمانی دوباره فعال شود.

    این ویروس با بیماری هایی نظیر لنفوم بورکیت، لنفوم هوچکین و همچنین انواع سرطان گلو و بینی در ارتباط است. این ویروس به گره های لنفاوی در کودکان و بزرگسالان حمله می کند.

    علائم EBV چیست؟

    گاهی اوقات تشخیص علائم EBV از سایر بیماری ها دشوار است. با این حال، علائم مشخصه عفونت ممکن است شامل موارد زیر باشد:

    • خستگی
    • تب
    • التهاب گلو
    • کهیر
    • تورم غدد لنفاوی
    • بزرگ شدن طحال
    • تورم کبد

    این بیماری بیشتر در محدوده سنی ۱۰ تا ۳۵ سال، به خصوص در نوجوانان بروز می کند. ادامه این عفونت برای بازه زمانی بیشتر از ۶ ماه منجر به ایجاد حالت مزمن می شود. هر چند این بیماری یک بیماری محدود شونده است و در بیشتر موارد ابتلا، افراد بدون درمان خاصی بهبود می یابند.

    آیا EBV مسری است؟

    ویروس اپشتین بار مسری است. این ویروس از طریق مایعات بدن مثل بزاق منتقل می شود. فرد مبتلا تا چند هفته پس از عفونت اولیه و هر زمانی که ویروس دوباره فعال می شود ناقل است حتی اگر هیچ علامتی وجود نداشته باشد.

    تاثیر قارچ گانودرما روی ویروس اپشتین بار (EBV)

    درمان های ضد ویروسی مانند داروی آسیکلوویر اثر درمانی کوتاه مدتی داشته و تاثیر قابل توجهی در مطالعات بالینی نشان نداده اند. در مطالعه ای که بر روی سلول‌های (Burkitt Lymphoma Cell Line (Raji که با استفاده از ویروس اپشتین بار (EBV) در آنها عفونت القا شده بود، ترکیب تری ترپنی به نام لانوستانویید چند اکسیژنه که از گانودرما آپلاناتوم استخراج شده بود، اثر مهارکنندگی قابل توجهی بر بیان آنتی ژن های ویروس اپشتین بار (EBV) نشان داد. در تحقیق دیگری نشان داده شد که لوسیدینیک اسید P و Q و تعداد دیگری از تری ترپنوئیدهای گانودرما لوسیدوم باعث بازدارندگی و مهار آنتی ژن ویروس EBV در سلولهای Raji می شوند. ثابت شده است که این ویروس خطر ابتلا به انواع سرطان را افزایش می دهد.

    راهکارهایی برای درمان EBV

    می توانید این اقدامات را در خانه انجام دهید تا علائم کاهش یابد:

    • استراحت کافی داشته باشید.
    • مقدار زیادی آب و مایعات دیگر بنوشید تا هیدراته بمانید.
    • برای کاهش تب و تسکین بدن درد از مسکن هایی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کنید. (به افراد زیر ۱۹ سال آسپرین توصیه نمی‌شود.)

     

    برای خرید قارچ گانودرما از طریق واتس اپ ۰۹۳۷۰۲۴۶۴۳۶با ما در ارتباط باشید.

    منابع:

    www.researchgate.net

    www.webmd.com/a-to-z-guides/epstein-barr-virus

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *