دمنوش گانودرما : همانطور که در مقالات قبلی درباره ی شیوه مصرف گانودرما صحبت شد ، هیچ محدودیتی در نحوه مصرف گانودرما وجود ندارد .  اما بهترین شیوه مصرف آن ، به شکل چای گانودرما و یا دم کردن ملایم ( عصاره گیری ) می باشد . چرا که قارچ های دارویی از جمله گانودرما باید در آب داغ حرارت ببیند تا پوسته ی کتین  آن بشکند .

طرز تهیه دمنوش گانودرما

طرز تهیه دمنوش گانودرما به شکل زیر میباشد :
۱ – مقداری آب را به مدت ۵ الی ۷ دقیقه روی اجاق گاز بجوشانید.
۲ – آب جوشیده شده را داخل یک فلاسک بریزید.
۳ – به مقدار لازم ( متوسط ۳-۶ گرم برای هر فرد ) پودر گانودرما را به آب داخل فلاسک اضافه کنید .
۴ – درب فلاسک را ببندید و جند ساعت به مخلوط آب و گانودرمای درون فلاسک استراحت دهید  تا محتویات درون بافت گانودرما به داخل آب گرم خارج شود. ( هر چه این مدت طولانی تر باشد بهتر است )
۵ – میتوانید محتویات فلاسک را بصورت کامل داخل یک ظرف ریخته و مجدد با حرارت کم بجوشانید تا در حد یک لیوان از مایع باقی بماند.

۶- در صورت تمایل می توانید به مقدار مطلوب عسل ، شیره انگور و یا شیره خرما  نیز به دمنوش گانودرما خود اضافه کنید.
۷ – دمنوش به دست آمده را از صافی بگذرانید و میل کنید . ( اگر بیماری قندی یا افت فشارخون دارید. دمنوش گانودرما را به دو یا سه وعده قسمت کنید . و با فاصله زمانی حداقل ۴ ساعت میل نمایند )

ارزش غذایی و دارویی دمنوش گانودرما

دمنوش گانودرما حاوی حدود ۴۰۰ ماده مغذی است . که به شکل شگفت انگیزی موجب تقویت سلامت جسم و روان می شود. از جمله ایین مواد مغذی میتوان به موارد زیر اشاره نمود  :

  • آنتی اکسیدان ها  ، پلی ساکارید ها ،  کلسیم  ، آدنوزین ( Adenocard )  ، پروتئین .
  • آلکالوئیدها ( alkaloid ) ، پتاسیم ( Potassium ) ، فسفر، استرول های گیاهی .
  • ویتامین های A، C، E، D ،  ویتامین های گروه B .
  • بتا گلوکان ، تری ترپن ها .

مقدار مصرف روزانه دمنوش گانودرما

افراد عادی روزانه ۱ گرم . برای موارد درمانی خاص روزانه ۳ الی ۶ گرم زیر نظر پزشک .

توصیه میشود میزان مصرف دمنوش گانودرما در طول روز ، به سه وعده . و با فاصله ی حداقل ۴  ساعت ، تقسیم شود . (کسانی که بیماری قندی یا افت فشارخون دارند حتما این مورد را باید رعایت کنند )

هفته اول , روزی ۳ وعده , هر وعده یک قاشق چای خوری ( یک گرم )

هفته دوم , روزی ۳ وعده , هر وعده ۱٫۵ قاشق چای خوری (۱٫۵ گرم)

از هفته ی دوم به بعد میتوانید مقدار مصرف خود را افزایش داده و روزی ۳ وعده و هر وعده , ۲ قاشق چای خوری مصرف نمایید  (۲ گرم)

ملاحظات مصرف

  •  هرگز دز بالایی از گانودرما را شروع به مصرف نکنید , از یک گرم شروع کرده و میزان مصرف روزانه خود را کم کم افزایش دهید .
  • بدلیل خاصیت رقیق کنندگی خون و کاهش فشار خون . موجود در این قارچ, درصورت مصرف آسپرین یا هر رقیق کننده و کاهش دهنده فشار با پزشک خود مشورت نموده و تحت نظر متخصص مصرف آن قرص کم کم قطع شود .
  •  درطی دوره مصرف گانودرما هرگز هیچ دارویی نباید ناگهان قطع شود . و باید به مرور زمان و زیر نظر پزشک , دز مصرفی دارو کاهش یابد .
  • هرگز دزبالایی از گانودرما ناگهان مصرف نشود چرا که ممکن است صدمات جدی به بدن به خصوص کبد وارد گردد بنابراین  طی هفته ها , میزان گانودرمای مصرفی افزایش یابد .
  • برای اثرگذاری بیشتر  بهتر است این نوشیدنی با معده خالی  میل شود .
  • استفاده از شیرین کننده های طبیعی همچون عسل _خرما _ شکلات _ قهوه و … , در هنگام مصرف گانودرما , بلامانع است و مشکلی ایجاد نمی کند  .

موارد منع مصرف :

  •  افرادی که  مبتلا به سرطان هستند و در مدت شیمی درمانی قراردارند .
  • افراد دارای سابقه پیوند عضو . ( گانودرما بدلیل تقویت سیستم ایمنی بدن , عضو جدید را پس می زند )
  • کودکان زیر ۳ سال .
  •  زنان حامله ، باردار و شیرده .
  • مصرف گانودرما قبل یا بعد از عمل جراحی یا زایمان توصیه نمی شود .

طرز تهیه دمنوش گانودرما

چای گانودرما

چای گانودرما

در این مقاله به طرز تهیه دمنوش گانودرما ، ارزش دارویی و موارد منع مصرف اشاره شد . مطالعه مقالات ارائه شده در زمینه گانودرما ( ganoderma ) . در سایت های مرجع مثل sciencedirect و jstor پیشنهاد می شود .

  • امتیاز محتوا
  • خوانایی و نگارش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *