قارچ خوراکی: بهبود سلامت انسان و ارتقا زندگی با کیفیت

قارچ ها از ابتدای تاریخ مصرف می شده است. یونانیان باستان معتقد بودند که قارچ برای جنگجویان قدرت ایجاد می کند، و رومیان آنها را به عنوان “غذای خدایان” باور داشتند. همچنین  فرهنگ چینی قارچ ها را به عنوان یک ماده غذایی سالم، “اکسیر زندگی” ارزشمند می داند. قارچ ها هزاران سال است که بخشی از فرهنگ بشری بوده اند. آنها به خاطر ویژگی های آشپزی جذابشان شناخته شده اند.
امروزه، قارچ ها به عنوان غذاهای با ارزش محبوب هستند زیرا از نظر کالری، کربوهیدرات، چربی و سدیم بهینه هستند و به عنوان یک ماده غذایی فاقد کلسترول محسوب میشوند. علاوه بر این، قارچ ها مواد مغذی مهمی از جمله سلنیوم، پتاسیم، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین D ، پروتئین ها و فیبر را تأمین می کنند.
قارچ ها همراه با قدمت طولانی به عنوان منبع غذایی، از نظر توانایی و خواص درمانی در طب سنتی مهم هستند. این اثرات مفیدی را برای سلامتی و درمان برخی از بیماری ها گزارش کرده است. بسیاری از خواص مواد مغذی در قارچ ها مانند پیشگیری یا درمان پارکینسون، آلزایمر، فشار خون بالا و خطر بالای سکته مغزی گزارش شده است. البته خواص درمانی قارچ ها بسیار فراتر است مثلا از آنها برای کاهش احتمال حمله سرطان و متاستاز به دلیل ویژگی های ضد توموری استفاده می شود.
قارچ ها به عنوان ضد باکتری، تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و عوامل کاهش دهنده کلسترول عمل می کنند. علاوه بر این، آنها منابع مهمی از ترکیبات فعال هستند. در نتیجه این خواص، برخی از عصاره های قارچ برای ارتقا سلامت انسان استفاده می شود و به عنوان مکمل های غذایی یافت می شوند.

Mushrooms have been consumed since earliest history; ancient Greeks believed that mushrooms provided strength for warriors in battle, and the Romans perceived them as the “Food of the Gods.” For centuries, the Chinese culture has treasured mushrooms as a health food, an “elixir of life.” They have been part of the human culture for thousands of years and have considerable interest in the most important civilizations in history because of their sensory characteristics; they have been recognized for their attractive culinary attributes. Nowadays, mushrooms are popular valuable foods because they are low in calories, carbohydrates, fat, and sodium: also, they are cholesterol-free. Besides, mushrooms provide important nutrients, including selenium, potassium, riboflavin, niacin, vitamin D, proteins, and fiber. All together with a long history as food source, mushrooms are important for their healing capacities and properties in traditional medicine. It has reported beneficial effects for health and treatment of some diseases. Many nutraceutical properties are described in mushrooms, such as prevention or treatment of Parkinson, Alzheimer, hypertension, and high risk of stroke. They are also utilized to reduce the likelihood of cancer invasion and metastasis due to antitumoral attributes. Mushrooms act as antibacterial, immune system enhancer and cholesterol lowering agents; additionally, they are important sources of bioactive compounds. As a result of these properties, some mushroom extracts are used to promote human health and are found as dietary supplements.

قارچ به عنوان یک غذای خوشمزه با ارزش غذایی بالا

قارچ به عنوان ماده اولیه غذاهای لذیذ در سراسر جهان در نظر گرفته شده است. به خصوص برای عطر و طعم منحصر به فرد آنها و توسط انسان به عنوان یک شگفتی آشپزی ارزش گذاری شده است. بیش از ۲۰۰۰ گونه قارچ در طبیعت وجود دارد، اما حدود ۲۵ گونه به طور گسترده ای به عنوان غذا پذیرفته می شوند و تعداد کمی از آنها به صورت تجاری کشت می شوند. قارچ به عنوان یک غذای خوشمزه با ارزش غذایی و عملکردی بالا در نظر گرفته می شود، و همچنین به عنوان غذاهای مغذی پذیرفته می شود آنها به دلیل لیاقت ارگانولپتیک، خواص دارویی و اهمیت اقتصادی مورد توجه بسیاری قرار می گیرند [۱ ، ۲]. با این حال، بین قارچ های خوراکی و طبی تمایز چندانی وجود ندارد زیرا بسیاری از گونه های خوراکی رایج دارای خواص درمانی هستند و چندین مورد استفاده شده برای اهداف پزشکی نیز خوراکی هستند [۳].

Mushrooms have been considered as ingredient of gourmet cuisine across the globe; especially for their unique flavor and have been valued by humankind as a culinary wonder. More than 2,000 species of mushrooms exist in nature, but around 25 are widely accepted as food and few are commercially cultivated. Mushrooms are considered as a delicacy with high nutritional and functional value, and they are also accepted as nutraceutical foods; they are of considerable interest because of their organoleptic merit, medicinal properties, and economic significance []. However, there is not an easy distinction between edible and medical mushrooms because many of the common edible species have therapeutic properties and several used for medical purposes are also edible [3].

 

بیشترین قارچ کشت شده در سراسر جهان قارچ دکمه ای است و پس از آن قارچ های خوراکی شیتاکه، Pleurotus spp. و Flammulina velutipes قرار دارند. تولید قارچ به طور مداوم افزایش می یابد، چین بزرگترین تولید کننده در سراسر جهان است [۱ ، ۴ ، ۵]. با این حال، قارچ های وحشی به دلیل ویژگی های غذایی، حسی و به ویژه دارویی از اهمیت بیشتری برخوردار می شوند [۲].

قارچ می تواند منبع جایگزینی برای ترکیبات ضد میکروبی جدید باشد، به طور عمده متابولیت های ثانویه، مانند ترپن ها، استروئیدها، آنتراکینون ها، مشتقات اسید بنزوئیک و کینولون ها، بلکه همچنین برخی از متابولیت های اولیه مانند اسید اگزالیک، پپتیدها و پروتئین ها. قارچ شیتاکه بیشترین گونه مورد مطالعه است و به نظر می رسد دارای عملکرد ضد میکروبی علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی است. (قارچ شیتاکه) [۶].

The most cultivated mushroom worldwide is Agaricus bisporus, followed by Lentinus edodes, Pleurotus spp., and Flammulina velutipes. Mushrooms production continuously increases, China being the biggest producer around the world [1, ۴, ۵]. However, wild mushrooms are becoming more important for their nutritional, sensory, and especially pharmacological characteristics [2].

Mushrooms could be an alternative source of new antimicrobial compounds, mainly secondary metabolites, such as terpenes, steroids, anthraquinones, benzoic acid derivatives, and quinolones, but also of some primary metabolites like oxalic acid, peptides, and proteins. Lentinus edodes is the most studied species and seems to have an antimicrobial action against both gram-positive and gram-negative bacteria [6].

آنها از نظر پروتئین بسیار غنی هستند ، دارای محتوای مهم اسیدهای آمینه ضروری و فیبر، چربی ضعیف اما دارای محتوای عالی اسیدهای چرب مهم از نظر غذایی بسیار ارزش غذایی دارند (جدول ۱). علاوه بر این، قارچ های خوراکی محتوای قابل توجهی از ویتامین ها (B1 ، B2 ، B12 ، C ، D و E) از نظر تغذیه ای فراهم می کنند [۷ ، ۸]. بنابراین، آنها می توانند یک منبع عالی از بسیاری از مواد مغذی مختلف باشند و ممکن است به طور مستقیم در رژیم غذایی انسان و برای ارتقا سلامت برای اثرات هم افزایی تمام ترکیبات فعال زیستی موجود مورد استفاده قرار گیرند [۹–۱۳].

They have a great nutritional value since they are quite rich in protein, with an important content of essential amino acids and fiber, poor fat but with excellent important fatty acids content (Table 1). Moreover, edible mushrooms provide a nutritionally significant content of vitamins (B1, B2, B12, C, D, and E) [7, ۸]. Thus, they could be an excellent source of many different nutraceuticals and might be used directly in human diet and to promote health for the synergistic effects of all the bioactive compounds present [9–۱۳].

ترکیب تقریبی برخی از قارچ های خوراکی به صورت خشک

Species Protein Fat Ash Carbohydrates Energy
% % % % kcal/kg
Agaricus bisporus ۱۴٫۱ ۲٫۲ ۹٫۷ ۷۴٫۰ ۳۲۵
Lentinus edodes ۴٫۵ ۱٫۷۳ ۶٫۷ ۸۷٫۱ ۷۷۲
Pleurotus ostreatus ۷٫۰ ۱٫۴ ۵٫۷ ۸۵٫۹ ۴۱۶
Pleurotus eryngii ۱۱٫۰ ۱٫۵ ۶٫۲ ۸۱٫۴ ۴۲۱
Pleurotus sajor-caju ۳۷٫۴ ۱٫۰ ۶٫۳ ۵۵٫۳
Pleurotus giganteus ۱۷٫۷ ۴٫۳ ۷۸٫۰ ۳۶۴
Dry powder formulations
  Agaricus blazei ۳۱٫۳ ۱٫۸ ۷٫۵ ۵۹٫۴ ۳۷۹
  Lentinus edodes ۱۲٫۸ ۱٫۰ ۴٫۳ ۸۱٫۹ ۳۸۸

Adapted from Carneiro et al. 2013; Kalač ۲۰۱۳ ; Phan et al. 2012 ; Reis et al. 2012 .

از طیف وسیعی از قارچ ها به طور سنتی در بسیاری از فرهنگ ها برای حفظ سلامتی و همچنین در پیشگیری و درمان بیماری ها از طریق ویژگی های تنظیم کننده سیستم ایمنی و ضد نئوپلاستی استفاده می شود. در دهه گذشته، علاقه به پتانسیل دارویی قارچ به سرعت افزایش یافته است و گفته شده است که بسیاری از قارچ ها مانند کارخانه های کوچک دارویی هستند که ترکیباتی با خواص بیولوژیکی معجزه آسا تولید می کنند [۵ ، ۱۴]. علاوه بر این، دانش گسترده در مورد پایه مولکولی تومورزایی و متاستاز فرصتی را برای کشف داروهای جدید علیه سیگنالهای غیر طبیعی مولکولی و بیوشیمیایی منجر به سرطان فراهم کرده است [۱۵].

A large variety of mushrooms have been utilized traditionally in many different cultures for the maintenance of health, as well as in the prevention and treatment of diseases through their immunomodulatory and antineoplastic properties. In the last decade, the interest for pharmaceutical potential of mushrooms has been increased rapidly, and it has been suggested that many mushrooms are like mini-pharmaceutical factories producing compounds with miraculous biological properties [5, ۱۴]. In addition, the expanded knowledge of the molecular basis of tumorigenesis and metastasis has given the opportunity for discovering new drugs against abnormal molecular and biochemical signals leading to cancer

 

بیش از ۱۰۰ عملکرد دارویی توسط قارچ ها تولید می شود و کلیدی ترین مصارف دارویی آنتی اکسیدانی، ضد سرطان، ضد دیابت، ضد آلرژی، تنظیم کننده سیستم ایمنی، محافظت کننده قلب و عروق، ضد کلسترولمیک، ضد ویروس، ضد باکتری، ضد انگل، ضد قارچ، سم زدایی و محافظت کبدی است. آنها همچنین در برابر توسعه تومور و فرآیندهای التهابی محافظت می کنند [۱۶–۱۹].
بسیاری از مولکولهای ساخته شده توسط قارچها به عنوان زیست فعال شناخته شده اند و این ترکیبات زیست فعال موجود در بدن میوه، میسلیوم کشت شده شامل پلی ساکاریدها، پروتئینها، چربیها، مواد معدنی، گلیکوزیدها، آلکالوئیدها، روغنهای فرار، ترپنوئیدها، توکوفرول ها، فنولیک ها، فلاونوئیدها به طور کلی کاروتنوئیدها، فولات ها ، لکتین ها، آنزیم ها، اسیدهای اسکوربیک و آلی هستند. پلی ساکاریدها مهمترین داروی جدید هستند و β-گلوکان شناخته شده ترین و همه کاره ترین متابولیت با طیف گسترده ای از فعالیت بیولوژیکی است [۵ ، ۱۶ ، ۱۷ ، ۲۰].

More than 100 medicinal functions are produced by mushrooms and fungi and the key medicinal uses are antioxidant, anticancer, antidiabetic, antiallergic, immunomodulating, cardiovascular protector, anticholesterolemic, antiviral, antibacterial, antiparasitic, antifungal, detoxification, and hepatoprotective effects; they also protect against tumor development and inflammatory processes [16–۱۹]. Numerous molecules synthesized by macrofungi are known to be bioactive, and these bioactive compounds found in fruit bodies, cultured mycelium, and cultured broth are polysaccharides, proteins, fats, minerals, glycosides, alkaloids, volatile oils, terpenoids, tocopherols, phenolics, flavonoids, carotenoids, folates, lectins, enzymes, ascorbic, and organic acids, in general. Polysaccharides are the most important for modern medicine and β-glucan is the best known and the most versatile metabolite with a wide spectrum of biological activity [5, ۱۶, ۱۷, ۲۰].

یک رژیم غذایی متعادل، درمان حمایتی برای پیشگیری از بیماری و به ویژه در برابر استرس اکسیداتیو است. در این زمینه، قارچ دارای سابقه طولانی استفاده در داروهای شرقی برای جلوگیری و مبارزه با بیماری های بی شماری است. امروزه، قارچ به طور عمده برای افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن و فعالیت ضد توموری، تجاری می شوند [۳ ، ۹ ، ۱۱ ، ۱۷ ، ۲۱-۲۶].

A balanced diet is the supporting treatment for the prevention of illness and especially against oxidative stress. In this context, mushrooms have a long history of use in the oriental medicine to prevent and fight numerous diseases. Nowadays, mushroom extracts are commercialized as dietary supplements for their properties, mainly for the enhancement of immune function and antitumor activity [3, ۹, ۱۱, ۱۷, ۲۱–۲۶]

استفاده از مطالب فقط برای مقاصد غیرتجاری و با لینک به مجموعه گانودرم بلامانع است.

ارزش غذایی قارچ های خوراکی

ارزش غذایی قارچ های خوراکی

ارزش غذایی قارچ های خوراکی به دلیل پروتئین، فیبر، ویتامین و مواد معدنی زیاد و میزان کم چربی آنها است [۸ ، ۱۰]. آنها برای رژیم های گیاهی بسیار مفید هستند زیرا همه اسیدهای آمینه ضروری را برای بزرگسالان فراهم می کنند. همچنین، قارچ از پروتئین بیشتری نسبت به بسیاری از سبزیجات برخوردار است. علاوه بر این، قارچ های خوراکی حاوی ترکیبات مختلف فعال زیستی با فواید مختلف برای سلامتی انسان هستند [۲۷ ، ۲۸].

توجه به این نکته مهم است که ویژگی های رشد، مرحله و شرایط پس از برداشت ممکن است بر ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی قارچ های خوراکی تأثیر بگذارد. قارچ ها دارای درصد رطوبت بالایی هستند که تقریباً بین ۸۰ تا ۹۵ گرم در ۱۰۰ گرم است. همانطور که در بالا ذکر شد ، قارچ های خوراکی منبع خوبی از پروتئین ، ۲۰۰-۲۵۰ گرم در کیلوگرم ماده خشک هستند. لوسین، والین، گلوتامین، گلوتامیک و اسیدهای آسپارتیک بیشترین اسیدها هستند. قارچ ها غذاهای کم کالری هستند زیرا مقدار کمی چربی، ۲۰-۳۰ گرم در کیلوگرم ماده خشک، اسیدهای چرب اصلی مانند لینولئیک (C18: 2) ، اولئیک (C18: 1) و پالمتیک (C16: 0) تأمین می کنند.
قارچ های خوراکی حاوی مقادیر زیادی خاکستر، ۱۲۰-۱۸۰ گرم در کیلوگرم ماده خشک (عمدتا پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم، مس، آهن و روی) هستند. کربوهیدرات ها در قارچ های خوراکی، از جمله کیتین، گلیکوژن، ترهالوز و مانیتول، به نسبت بالایی یافت می شوند. علاوه بر این، آنها حاوی فیبر، β-گلوکان ها، همی سلولزها و مواد پکتیک هستند. بعلاوه گلوکز، مانیتول و ترهالوز قندهای فراوانی در قارچهای خوراکی کشت شده هستند. اما فروکتوز و ساکارز در مقادیر کم یافت می شوند.
قارچ ها همچنین منبع خوبی از ویتامین ها با مقادیر بالای ریبوفلاوین (ویتامین B2)، نیاسین، فولات folates و ردپای ویتامین C ، B1 ، B12 ، D و E هستند. قارچ تنها منبع غذایی غیر حیوانی است که حاوی ویتامین D است و از این رو آنها تنها مواد طبیعی ویتامین D برای گیاهخواران هستند. قارچ های وحشی به طور کلی منابع عالی ویتامین D2 بر خلاف نوع کشت شده هستند. [۳ ، ۸ ، ۲۹–۳۴].

قارچ های دارویی

ترکیبات زیست فعال قارچ های خوراکی

علاوه بر اجزای تغذیه ای موجود در قارچ های خوراکی، مشخص شده است که برخی از آنها حاوی مقادیر مهمی از ترکیبات زیست فعال هستند. محتوا و نوع مواد فعال بیولوژیکی ممکن است به طور قابل توجهی در قارچ های خوراکی متفاوت باشد. غلظت آنها از این مواد تحت تأثیر اختلاف سویه، بستر، سطح زیر کشت، مرحله رشد، سن، شرایط نگهداری، فرآوری و پخت و پز است [۸-۱۰].

مواد زیست فعال موجود در قارچ ها را می توان به متابولیت های ثانویه (اسیدها، ترپنوئیدها، پلی فنول ها، سسکوئیترپن ها sesquiterpenes ، آلکالوئیدها، لاکتون ها، استرول ها، مواد شیمیایی فلزات، آنالوگ های نوکلئوتیدی و ویتامین ها) ، گلیکوپروتئین ها و پلی ساکاریدها، عمدتا β گلوکان ها تقسیم کرد. پروتئین های جدیدی با فعالیت های بیولوژیکی نیز یافت شده است که می توانند در فرایندهای بیوتکنولوژی و تولید داروهای جدید از جمله آنزیم های تجزیه کننده لیگنوسلولز، لکتین ها، مهارکننده های پروتئازها و پروتئازها، پروتئین های غیرفعال کننده ریبوزوم و هیدروفوبین ها مورد استفاده قرار گیرند [۳۵].

In addition to the nutritional components found in edible mushrooms, some have been found to comprise important amounts of bioactive compounds. The content and type of biologically active substances may vary considerably in edible mushrooms; their concentrations of these substances are affected by differences in strain, substrate, cultivation, developmental stage, age, storage conditions, processing, and cooking practices [8–۱۰].

The bioactive substances found in mushrooms can be divided into secondary metabolites (acids, terpenoids, polyphenols, sesquiterpenes, alkaloids, lactones, sterols, metal chelating agents, nucleotide analogs, and vitamins), glycoproteins and polysaccharides, mainly β-glucans. New proteins with biological activities have also been found, which can be used in biotechnological processes and for the development of new drugs, including lignocellulose-degrading enzymes, lectins, proteases and protease inhibitors, ribosome-inactivating proteins, and hydrophobins [35]

 

در چین، بسیاری از گونه های قارچ های وحشی خوراکی به عنوان غذا و همچنین در طب سنتی چین مورد ارزیابی قرار می گیرند. مقدار غنی از پروتئین ها، کربوهیدرات ها، مواد معدنی ضروری و سطح انرژی پایین باعث می شود که بسیاری از قارچ ها به عنوان غذایی مناسب برای مصرف کننده در نظر گرفته شوند، که در واقع می تواند با گوشت، تخم مرغ و شیر مقایسه شود [۳۶].

به نظر می رسد تعداد زیادی پلی ساکارید فعال زیستی یا مجتمع های پروتئینی پلی ساکارید از قارچ های دارویی پاسخ های ایمنی ذاتی و واسطه سلولی را افزایش داده و فعالیت های ضد توموری را در حیوانات و انسان نشان می دهند. قبلاً گزارش شده است كه طیف گسترده ای از این پلیمرهای قارچ با تسهیل مهار رشد و تخریب سلولهای توموری دارای خواص ایمنی درمانی هستند. چندین مورد از ترکیبات پلی ساکارید قارچ از طریق آزمایش های بالینی ادامه یافته و به طور گسترده و موفقیت آمیز در آسیا برای درمان سرطان های مختلف و بیماری های دیگر استفاده می شود. تصور می شود که در مجموع ۱۲۶ عملکرد دارویی توسط قارچ های انتخاب شده تولید می شود [۳۷].

In China, many species of edible wild-grown mushrooms, that is Tricholoma matsutake, Lactarius hatsudake, Boletus aereus, are appreciated as food and also in traditional Chinese medicine. The rich amount of proteins, carbohydrates, essential minerals, and low energy levels contributes to considering many wild-grown mushrooms as good food for the consumer, which can virtually be compared with meat, eggs, and milk [36].

Numerous bioactive polysaccharides or polysaccharide-protein complexes from medicinal mushrooms appear to enhance innate and cell-mediated immune responses and exhibit antitumor activities in animals and humans. A wide range of these mushroom polymers have been reported previously to have immunotherapeutic properties by facilitating growth inhibition and destruction of tumor cells. Several of the mushroom polysaccharide compounds have proceeded through clinical trials and are used extensively and successfully in Asia to treat various cancers and other diseases. A total of 126 medicinal functions are thought to be produced by selected mushrooms [37].

کربوهیدرات ها

پلی ساکاریدها، شناخته شده ترین و قوی ترین مواد مشتق شده از قارچ با خاصیت ضد تومور و تعدیل سیستم ایمنی هستند. اطلاعات مربوط به پلی ساکاریدهای قارچ از صدها گونه مختلف بازیدیومیست بالاتر جمع آوری شده است. برخی از کربوهیدراتهای خاص با این خصوصیات در قارچهای مختلف کمی شده است: rhamnose, xylose, fucose, arabinose, fructose, glucose, mannose, mannitol, sucrose, maltose, and trehalose

پلی ساکاریدهای ضد تومور جدا شده از قارچ ها اسیدی یا خنثی و دارای عملکرد ضد توموری قوی هستند و از نظر ساختار شیمیایی تفاوت قابل توجهی دارند. طیف گسترده ای از گلیکان ها از هموپلیمرها تا هتروپلیمرهای بسیار پیچیده فعالیت ضد توموری را نشان می دهد. پلی ساکاریدهای قارچ با فعال شدن پاسخ ایمنی ارگانیسم میزبان دارای عملکرد ضد توموری هستند، به عبارت دیگر، پلی ساکاریدهای قارچ مستقیماً سلول های تومور را از بین نمی برند. در تحقیقی نشان داده شده که این ترکیبات از فشار روحی بر روی بدن جلوگیری می کنند و ممکن است حدود ۵۰٪ در اندازه تومور کاهش یافته و مدت زنده ماندن موش های تحمل کننده تومور را افزایش دهند [۳۹ ، ۴۰].
The antitumor polysaccharides isolated from mushrooms are acidic or neutral, with strong antitumor action and differ significantly in their chemical structures. A wide range of glycans extending from homopolymers to highly complex heteropolymers exhibits antitumoral activity. Mushroom polysaccharides have antitumor action by activation of the immune response of the host organism, in other words, mushroom polysaccharides do not directly kill tumor cells. These compounds prevent stress on the body and they may produce around 50% reduction in tumor size and prolong the survival time of tumor bearing mice [39, ۴۰].
β-گلوکان ها پلی ساکاریدهای اصلی موجود در قارچ ها هستند و تقریباً نیمی از توده دیواره سلولی قارچ توسط β-گلوکان ها تشکیل شده است. این برای صنعت مهم است زیرا بسیاری از آنها در محیط رشد سلول دفع می شوند و باعث می شوند که بازیابی، تصفیه و خصوصیات شیمیایی آنها بسیار ساده باشد [۴۱-۴۳].
β-گلوکان ها مسئول فعالیت های ضد سرطانی، تعدیل سیستم ایمنی، ضد کلسترولمیک، آنتی اکسیدان و محافظت از نور در بسیاری از قارچ های خوراکی هستند. همچنین، آنها به عنوان محرک های ایمنی شناختی قوی در انسان شناخته می شوند و ظرفیت آنها در درمان چندین بیماری نشان داده شده است. β-گلوکان ها به یک گیرنده غشایی متصل می شوند و این پاسخ های بیولوژیکی را القا می کنند [۴۴-۴۷].
β-glucans are the main polysaccharides found in mushrooms and around half of the fungal cell wall mass is constituted by β-glucans. This is important for the industry because many of them are excreted into the cell growth medium, making their recovery, purification and chemical characterization very simple [41–۴۳]. β-glucans are responsible for anticancer, immunomodulating, anticholesterolemic, antioxidant, and neuroprotective activities of many edible mushrooms. Also, they are recognized as potent immunological stimulators in humans, and it has been demonstrated their capacity for treating several diseases. β-glucans bind to a membrane receptor and induce these biological responses [44–۴۷].
محصولات طبیعی با β-گلوکان های قارچی هزاران سال است که مصرف می شوند و مدتهاست که آنها را برای بهبود سلامت عمومی در نظر می گیرند [۴۸]. β-گلوکان ها توسط انسان سنتز نمی شوند و توسط سیستم ایمنی بدن انسان به عنوان خود مولکول شناخته نمی شوند. در نتیجه آنها هر دو پاسخ ایمنی ذاتی و انطباقی را القا می کنند [۴۹].
β-گلوکان های قارچی به طور قابل توجهی برای انسان مفید است. آنها به طور قابل توجهی سیستم ایمنی بدن انسان را تحریک می کنند و از میکروب های بیماریزا و از اثرات مضر سموم محیطی و مواد سرطان زا که باعث نقص سیستم ایمنی بدن می شوند، محافظت می کنند. آنها همچنین از بیماریهای عفونی و سرطان محافظت می کنند و به بیماران در بهبود شیمی درمانی و رادیوتراپی کمک می کنند. علاوه بر این، این ترکیبات برای افراد میانسال، افرادی که سبک زندگی فعال و استرس زا دارند و ورزشکاران نیز مفید هستند. تنوع زیادی در گونه های قارچ مشاهده می شود و غلظت آنها از ۲۱/۰ تا ۵۳/۰ گرم بر ۱۰۰ گرم پایه خشک است [۲۰ ، ۵۰].
Natural products with fungal β-glucans have been consumed for thousands of years and they have long been considered to improve general health [48]. β-glucans are not synthesized by humans and they are not recognized by human immune systems as self-molecules; as a result they induce both innate and adaptive immune responses [49]. Fungal β-glucans are notably beneficial to humans; they markedly stimulate the human immune system and protect from pathogenic microbes and from harmful effects of environmental toxins and carcinogens that impaired immune systems. They also protect from infectious diseases and cancer and aid patients recovery from chemotherapy and radiotherapy. Besides, these compounds are also beneficial to middle-age people, people with active and stressful lifestyles, and athletes. A large variability can be observed in mushroom species and their concentration ranges from 0.21 to 0.53 g/100 g dry basis [20, ۵۰].

 

β-گلوکان ها به دلیل فعالیت بیولوژیکی خود، به ویژه مربوط به سیستم ایمنی بدن، شناخته شده اند. از این رو، به نظر می رسد فعال سازی و تقویت سیستم ایمنی میزبان بهترین راهکار برای جلوگیری از رشد سلول های سرطانی است [۱۷ ، ۵۱].

β-glucans are well known for their biological activity, specifically related to the immune system. Hence, activating and reinforcing the host immune system seem to be the best strategy for inhibiting the growth of cancer cells [17, ۵۱].

پروتئین ها

پروتئین های فعال زیستی بخش مهمی از اجزای عملکردی در قارچ ها هستند و همچنین از نظر پتانسیل دارویی دارای ارزش بالایی هستند. قارچ ها تعداد زیادی پروتئین و پپتید با فعالیت های بیولوژیکی جالب مانند لکتین ها، پروتئین های تنظیم کننده سیستم ایمنی قارچ، پروتئین های غیرفعال کننده ریبوزوم، پروتئین های ضد میکروبی، ریبونوکلئازها و لاکها تولید می کنند [۵۲].

لکتین ها پروتئین های غیر ایمنی یا گلیکوپروتئین هایی هستند که به طور خاص به کربوهیدرات های سطح سلول متصل می شوند و در چند سال گذشته لکتین های قارچ زیادی کشف شده است [۵۳]. آنها فعالیتهای دارویی زیادی دارند و دارای خواص تنظیم کننده سیستم ایمنی، ضد تومور، ضد ویروس، ضد باکتری و ضد قارچ هستند. برخی از آنها نسبت به برخی از رده های سلولی تومور (سلولهای T لوسمیک انسانی، hepatoma Hep G2 cells و سلولهای MCF7 سرطان پستان) فعالیت ضد تکثیر بسیار قوی دارند [۵۲ ، ۵۴].

پروتئین های تنظیم کننده سیستم ایمنی قارچی خانواده جدیدی از پروتئین های فعال زیستی جدا شده از قارچ ها هستند که به دلیل فعالیت آنها در سرکوب تهاجم تومور و متاستاز، کاربرد بالقوه ای را برای ایمنی درمانی تومور نشان داده اند [۵۵].

Bioactive proteins are an important part of functional components in mushrooms and also have great value for their pharmaceutical potential. Mushrooms produce a large number of proteins and peptides with interesting biological activities such as lectins, fungal immunomodulatory proteins, ribosome inactivating proteins, antimicrobial proteins, ribonucleases, and laccases [52].

Lectins are nonimmune proteins or glycoproteins binding specifically to cell surface carbohydrates and in the past few years many mushroom lectins have been discovered [53]. They have many pharmaceutical activities and possess immunomodulatory properties, antitumoral, antiviral, antibacterial, and antifungal activity. Some of them exhibit highly potent antiproliferative activity toward some tumor cell lines (human leukemic T cells, hepatoma Hep G2 cells, and breast cancer MCF7 cells) [52, ۵۴].

Fungal immunomodulatory proteins are a new family of bioactive proteins isolated from mushrooms, which have shown a potential application as adjuvants for tumor immunotherapy mainly due to their activity in suppressing tumor invasion and metastasis [55]

توکوفرول ها (Tocopherols) که در لیپیدیک یافت می شوند، آنتی اکسیدان های طبیعی هستند . این آنتی اکسیدان ها دارای فعالیت بیولوژیکی بالایی برای محافظت در برابر سو  عملکردهای دژنراتیو، سرطان و بیماری های قلبی عروقی هستند. اسید لینولئیک، یک اسید چرب ضروری برای انسان، در طیف گسترده ای از عملکردهای فیزیولوژیکی شرکت می کند. این بیماری های قلبی عروقی، سطح تری گلیسیرید، فشار خون و آرتروز را کاهش می دهد [۱۱ ، ۳۰ ، ۳۸ ، ۵۶].

Tocopherols, found in the lipidic fraction, are natural antioxidants because they act as free radical scavenging peroxyl components produced from different reactions. These antioxidants have high biological activity for protection against degenerative malfunctions, cancer, and cardiovascular diseases. Linoleic acid, an essential fatty acid to humans, takes part in a wide range of physiological functions; it reduces cardiovascular diseases, triglyceride levels, blood pressure, and arthritis [11, 30, 38, 56].

ترکیبات فنلی

ترکیبات فنلی متابولیت های ثانویه هستند که دارای یک حلقه معطر با یک یا چند گروه هیدروکسیل هستند و ساختار آنها می تواند یک مولکول فنولیک ساده یا یک پلیمر پیچیده باشد. آنها طیف گسترده ای از خواص فیزیولوژیکی مانند اثرات ضد حساسیت، ضد اتروژنیک، ضد التهاب، ضد میکروبی، ضدترومبوتیک، محافظت از قلب و گشاد کنندگی عروق را از خود نشان می دهند. مشخصه اصلی این گروه از ترکیبات مربوط به فعالیت آنتی اکسیدانی آن است زیرا آنها به عنوان عوامل کاهنده، پاک کننده های رادیکال های آزاد، سرکوب کننده های اکسیژن یا کلاتورهای یون فلزی عمل می کنند [۱۱ ، ۳۸ ، ۵۷].

Phenolic compounds are secondary metabolites possessing an aromatic ring with one or more hydroxyl groups, and their structures can be a simple phenolic molecule or a complex polymer. They exhibit a wide range of physiological properties, such as antiallergenic, antiatherogenic, anti-inflammatory, antimicrobial, antithrombotic, cardioprotective, and vasodilator effects. The main characteristic of this group of compounds has been related to its antioxidant activity because they act as reducing agents, free radical scavengers, singlet oxygen quenchers, or metal ion chelators [11, 38, 57]

ترکیبات فنلی در برابر چندین اختلال دژنراتیو، از جمله اختلال عملکرد مغز، سرطان و بیماری های قلبی عروقی، محافظت می کنند. این خاصیت مربوط به توانایی آنها برای فعالیت به عنوان آنتی اکسیدان است. آنها می توانند رادیکال های آزاد و گونه های اکسیژن واکنش پذیر را از بین ببرند. روند اکسیداسیون برای موجودات زنده ضروری است. برای تولید انرژی لازم است. با این حال، تولید رادیکال های آزاد در چندین بیماری انسانی نقش دارد. ترکیبات فنلی موجود در قارچ خوراکی ظرفیت آنتی اکسیدانی بسیار خوبی را نشان می دهد [۱۷ ، ۵۸–۶۱].

Phenolic compounds provide protection against several degenerative disorders, including brain dysfunction, cancer, and cardiovascular diseases. This property is related to their capacity to act as antioxidants; they can scavenge free radicals and reactive oxygen species. The process of oxidation is essential for living organisms; it is necessary for the production of energy. However, the generation of free radicals has been implicated in several human diseases. The phenolic compounds in mushrooms show excellent antioxidant capacity [17, 58–۶۱].

 

مهمترین قارچ های خوراکی در سراسر جهان

قارچ خوراکی آگاریکوس (قارچ  دکمه‌ای)

آگاریکوس بیسپوروس پر کشت ترین قارچ در سراسر جهان است (شکل ۱). مشخص شده است که یک لکتین از آگاریکوس بیسپوروس محرک های ایمنی  هستند. بنابراین، این ماکرومولکول ها ممکن است برای استفاده دارویی در نظر گرفته شوند و این قارچ ها به عنوان غذای سالم دسته بندی شوند. آگاریکوس بیسپوروس نشان داده شده است که از تکثیر سلول در سرطان پستان جلوگیری می کند [۵ ، ۶۵ ، ۶۶].

A. bisporus, from the Agaricus genera, is the most cultivated mushroom worldwide. A lectin from A. bisporus and a protein from A. polytricha have been found to be potent immune stimulants; thus, these macromolecules may be considered for pharmaceutical utilization and these fungi may be classified as healthy food. A. bisporus extract has been shown to prevent cell proliferation in breast cancer [5, ۶۵, ۶۶].

قارچ شیتاکه

قارچ شیتاکه برای سالهای زیادی به جهت بررسی خواص عملکردی و جداسازی ترکیبات برای استفاده دارویی مورد استفاده قرار گرفته است. این به دلیل تأثیرات مثبت آن بر سلامتی انسان است (شکل ۲).
این قارچ خوراکی – قارچ دارویی صدها سال برای کاهش سرماخوردگی استفاده می شده است و برخی شواهد علمی این عقیده را تأیید کرده اند [۸]. Finimundy و همکارانش [۱۷] اطلاعات تجربی در مورد عصاره های آبی شیتاکه به عنوان منابع بالقوه ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی فراهم کرده است. این عصاره ها باعث کاهش قابل توجه تکثیر سلولی در تومور نیز می شوند.

Manzi و Pizzoferrato  گزارش دادند که شیتاکه حاوی مقادیر زیادی β-گلوکان در بخش محلول فیبر غذایی است. شییتاکه لنتینان و β-گلوكان تولید می كند كه ازدیاد سلول های لوسمی را سرکوب می كند و دارای فعالیت ضد تومور و هیپوكلسترولمی است [۵ ، ۷۴-۷۸]. لنتینان در سنجش های کلینیک به عنوان کمکی در تومور درمانی و به طور خاص در رادیوتراپی و شیمی درمانی استفاده می شود. از طرف دیگر، گزارش شده است که لنتینان مقاومت میزبان را در برابر عفونت های باکتری، قارچ، انگل و ویروس افزایش می دهد. همچنین باعث ایجاد پاسخهای التهابی غیر اختصاصی، گشاد شدن عروق، فعال سازی عوامل ایجاد کننده خونریزی و تولید سلولهای T کمکی و سیتوتوکسیک می شود [۱۷ ، ۷۴ ، ۷۹ ، ۸۰]. در مطالعات دیگر، شیتاکه  توانایی مهار رشد سارکوم موش را نشان داد.

 

Lentinus or shiitake mushroom

L. edodes or “shiitake mushroom” has been used for many years to investigate functional properties and to isolate compounds for pharmaceutical use; this is because of its positive effects on human health (Figure 2). It has been utilized to alleviate the common cold for hundreds of years and some scientific evidence has supported this belief [8]. Finimundy et al. [17] have provided experimental information about the aqueous extracts of L. edodes as potential sources of antioxidant and anticancer compounds. These extracts significantly decreased cell proliferation on tumor as well. Manzi and Pizzoferrato [50] reported that L. edodes contains high levels of β-glucans in the soluble fraction of dietary fiber. Shiitake produces lentinan and β-glucan that suppress leukemia cell proliferation and have antitumor and hypocholesterolemic activity [5, ۷۴–۷۸]. Lentinan is used in clinic assays as adjuvant in tumor therapy and specifically in radiotherapy and chemotherapy. On the other hand, it has been reported that lentinan enhances host resistance against infections by bacteria, fungi, parasites, and virus; it also promotes nonspecific inflammatory responses, vascular dilation, hemorrhage-inducing factors activation, and generation of helper and cytotoxic T cells [17, ۷۴, ۷۹, ۸۰].

قارچ شیتاکه

قارچ خوراکی پلوروتوس

این تیره، که به آن قارچ صدف نیز گفته می شود، تقریباً ۴۰ گونه دارد (همه معمولاً خوراکی و در دسترس هستند). این قارچ خوراکی علاوه بر ارزش غذایی خود، دارای خواص دارویی و سایر اثرات مفید و اثرات تقویت کننده سلامتی هستند. گونه های قارچ صدف سال ها توسط فرهنگ های انسانی در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است [۱۷ ، ۸۵-۸۹].

Pleurotus

This genus, also known as oyster mushrooms, has approximately 40 species (all are commonly edible and available) . In addition to their nutritional value, they possess medicinal properties and other beneficial effects and health-promoting effects. Pleurotus species have been used by human cultures all over the world for many years [17, 85–۸۹].

قارچ خوراکی گانودرما

“قارچ جاودانگی” ، که معمولاً با نام لینگ ژی یا ریشی شناخته می شود، در طب سنتی چینی برای بهبود سلامت و طول عمر و همچنین در درمان نوراستنی ( نوعی بیماری عصبی که با خستگی زیاد، احساس درماندگی و کم شدن تحرک همراه است؛ ضعف اعصاب) ، فشار خون بالا، هپاتوپاتی و سرطان استفاده شده است. این قارچ خوراکی یکی از محبوب ترین قارچ های دارویی در چین، ژاپن و کره است. طی دهه های گذشته تحت تحقیقات بیوشیمیایی و دارویی مدرن بوده است [۱۰۳ ، ۱۰۴]. آزمایش های دارویی مدرن همچنین برخی از ویژگی های مهم این قارچ را نشان داده است، از جمله ویژگی های تعدیل سیستم ایمنی، ضد آلرژی، ضد تومور، ضد التهاب، ضد انگلی و آنتی اکسیدان. برخی از مزایای سیستم قلبی عروقی، تنفسی، غدد درون ریز و متابولیسم نیز شرح داده شده است [۴۰ ، ۱۰۵ ، ۱۰۶].

Ganoderma

The “mushroom of immortality,” commonly known as Lingzhi or Reishi, has been used in traditional Chinese medicine to improve health and longevity for thousands of years, as well as in the treatment of neurasthenia, hypertension, hepatopathy, and carcinoma. It is one of the most popular medicinal mushrooms in China, Japan, and Korea. It has been under modern biochemical and pharmacological research during the last decades [103, ۱۰۴]. Modern pharmacological tests have also demonstrated some important characteristics of this fungus, such as immunomodulating, antiallergic, antiradiation, antitumor, anti-inflammatory, antiparasitic, and antioxidant properties. Some benefits for the cardiovascular, respiratory, endocrine, and metabolic systems have also been described [40, ۱۰۵, ۱۰۶].

در آسیا، گانودرما قرن هاست که به عنوان درمان سرطان تجویز می شود. این اثر ضد سرطانی را به تنهایی یا در ترکیب با شیمی درمانی و رادیوتراپی نشان می دهد. گانودرما باعث کاهش زنده ماندن سلولهای سرطانی انسان، ایجاد آپوپتوز سلولی، مهار تکثیر سلولی، سرکوب تحرک سلولهای سرطانی مهاجم سینه و پروستات و جلوگیری از بروز انواع مختلف سرطان می شود [۱۰۷–۱۱۱]. همچنین، چن و زونگ [۱۱۲] از مهار تهاجم تومور، متاستاز و چسبندگی سلول، ارتقا تجمع سلولی و سرکوب مهاجرت سلولی در رده های سلولی تومور روده بزرگ انسانی خبر داده اند. علاوه بر این، اقدام ضد توموری را در شرایط آزمایشگاهی علیه سرطان خون لنفوسیتی موش گزارش شده است. [۱۱۴] همچنین سرکوب سرطان دهانه رحم اپیدرموئید را گزارش شده است. پلی ساکاریدهای محلول در آب گانودرما علیه بیش از ۲۰ نوع سرطان عمل و رشد تومور را به شدت مهار می کند.[۱۰۶]

In Asia, Ganoderma has been administered for centuries as treatment for cancer; it exhibits anticancer effect alone or in combination with chemotherapy and radiotherapy. Ganoderma decreases viability of human cancer cells, induces cell apoptosis, inhibits cell proliferation, suppresses the motility of invasive breast and prostate cancer cells, and prevents the onset of various types of cancer [107–۱۱۱]. Also, Chen and Zhong [112] reported the inhibition of tumor invasion, metastasis and cell adhesion, promotion of cell aggregation, and suppression of cell migration in human colon tumor cell lines. Additionally, Ye et al. [113] reported antitumor action in vitro against mouse lymphocytic leukemia, and Lai et al. [114] reported the suppression of epidermoid cervical carcinoma. Water-soluble polysaccharides from Ganoderma act over more than 20 types of cancer and strongly inhibit tumor growth[106]

 

عمده ترین ساکاریدهای بیولوژیکی فعال  گانودرما β-گلوکان ها هستند و فعالیت های ضدسرطانی و ضد متاستاتیک به دلیل وجود پلی ساکاریدها و اجزای تری ترپنوئید است. این ترکیبات ممکن است با فعالیت های تحریک کننده سیستم ایمنی و ظرفیت آنتی اکسیدانی آنها مرتبط باشد. همچنین حاوی تعداد زیادی پروتئین و پپتید با فعالیت های بیولوژیکی است، مانند لکتین ها، پروتئین های غیرفعال ریبوزوم، پروتئین های ضد میکروبی، ریبونوکلئازها و لاکازها، که برای فعالیت زندگی مهم هستند و همچنین اثرات تعدیل سیستم ایمنی و ضد تومور را نشان می دهند. [۳۹، ۴۰، ۵۲ ، ۱۰۴ ، ۱۰۶ ، ۱۱۵].

گانودرما سه ویژگی برای پیشگیری یا درمان بیماری ها ارائه می دهد. اول، هیچ سمی یا عوارض جانبی ایجاد نمی کند. دوم، بر روی اندام خاصی عمل نمی کند. و سوم، باعث بهبود عادی سازی عملکرد اندام می شود. آزمایشات دارویی و بالینی مدرن نشان داده است که این قارچ تأثیر مهمی در پیشگیری و درمان بیماریهای مختلف، به ویژه سرطان ، تعدیل سیستم ایمنی، القای تولید سیتوکین، ضد حساسیت، ضد پرتوی، ضد تومور، ضد التهاب، ضد انگلی و آنتی اکسیدان دارد. و همچنین مزایایی برای سیستم های قلبی عروقی، تنفسی، غدد درون ریز و متابولیسم دارد [۴۰ ، ۱۰۴-۱۰۶].

هرگونه کپی برداری از محتوا بدون لینک به مجموعه گانودرم شرعا و قانونا مجاز نمی باشد و توسط مجموعه گانودرم قابل پی گیری است. 

The major biologically active polysaccharides from Ganoderma are β-glucans, and the anticancer and antimetastatic activities are due to its polysaccharides and triterpenoid components. These compounds may be associated with their immunostimulating activities and antioxidant capacity. It also contains a large number of proteins and peptides with biological activities, such as lectins, ribosome inactivating proteins, antimicrobial proteins, ribonucleases, and laccases, which are important for life activity and show immunomodulatory and antitumor effects as well [39, 40, 52, 104, 106, 115].

Ganoderma presents three characteristics for prevention or treatment of diseases. First, it does not produce any toxicity or side effects; second, it does not act on a specific organ; and third, it promotes the improvement of normalization of the organ function. Modern pharmacological and clinical trials have demonstrated that this fungus shows a significant effect on the prevention and treatment of various diseases, especially cancer, including immunomodulation, induction of cytokine production, antiallergic, antiradiation, antitumor, anti-inflammatory, antiparasitic, and antioxidant effects, as well as benefits for the cardiovascular, respiratory, endocrine, and metabolic systems [40, 104–۱۰۶].

مجموعه بزرگی از اطلاعات علمی در مورد اجزای زیست فعال و خواص دارویی، به طور عمده در مورد پتانسیل ضد سرطان گانودرما، موجود است. این امر بر روی اثر ضدسرطانی، تنظیم چرخه سلولی و سیگنالینگ سلولی متمرکز شده است [۵۲ ، ۱۰۳ ، ۱۰۶ ، ۱۱۶-۱۲۰]. علاوه بر این، ونگ و ین [۱۱۵] فعالیت بازدارندگی را در برابر رفتارهای تهاجمی و متاستاتیک (به عنوان مثال چسبندگی، مهاجرت و رگ زایی) در سلول های مختلف سرطانی در شرایط آزمایشگاهی را در موش ها بررسی کردند.

امروزه، گانودرما به عنوان یک کمکی جایگزین در درمان سرطان ، هپاتیت، دیابت و همچنین تقویت کننده سیستم ایمنی بدن با مزایای سلامتی شناخته شده است. به طور کلی، استفاده از آن برای مدت زمان طولانی بی خطر است [۱۰۴]. پودر خشک و عصاره های آبی / اتانولی گانودرما لوسیدوم در سراسر جهان به عنوان مکمل غذایی استفاده می شود [۱۲۱- ۱۲۲].
در تحقیقی بوه (محقق) نتیجه گرفت که فعالیت ضد سرطانی این قارچ را می توان حداقل به پنج گروه مکانیسم نسبت داد: (۱) فعال سازی / تعدیل پاسخ ایمنی میزبان، (۲) سمیت سلولی مستقیم به سلول های سرطانی، (۳) مهار تومور، (۴) مهار تکثیر سلول های سرطانی و رفتار متاستاز تهاجمی، و (۵) غیر فعال سازی مواد سرطان زا با محافظت از سلول ها.

A large collection of scientific information on bioactive components and pharmacological properties, mainly on the anticancer potential of Ganoderma, is available; it is focused on the anticancer effect, regulation of cell cycle, and cell signaling [52, 103, 106, 116–۱۲۰]. Moreover, Weng and Yen [115] studied the inhibitory activity against invasive and metastatic behaviors (i.e., adhesion, migration, and angiogenesis) in various cancer cells in vitro or implanted in mice.

Nowadays, Ganoderma is recognized as an alternative adjuvant in the treatment of leukemia, carcinoma, hepatitis, and diabetes, as well as an immune system enhancer with health benefits. In general, it is safe to be used for a long period of time [104]. The dried powder and aqueous/ethanol extracts of G. lucidum are used worldwide as dietary supplement [121]. Boh [122] studied around 270 patents for fruit bodies and mycelia cultivation methods of Ganoderma lucidum, basidiomycete mushroom with strong anticancer effects. Boh concluded that the anticancer activity of this fungus may be attributed to at least five groups of mechanisms: (1) activation/modulation of the immune response of the host, (2) direct cytotoxicity to cancer cells, (3) inhibition of tumor-induced angiogenesis, (4) inhibition of cancer cells proliferation and invasive metastasis behaviour, and (5) carcinogens deactivation with protection of cells.

 

سایر قارچ های خوراکی

برخی از گونه های دیگر قارچ نیز خوراکی هستند و دارای فواید سلامتی هستند. مثلا قارچ ترکی تیل. این دارو از رشد چندین رده سلول سرطانی جلوگیری می کند، و به عنوان کمکی در پیشگیری از سرطان پستان عمل می کند و دارای ارزش IC50 قابل توجهی است [۱۲۷ ، ۱۲۸].

 

Other Mushrooms

Some other species of mushrooms are also edible and possess health benefits. Trametes versicolor has been shown to promote chemopreventive potential; it inhibits growth of several human cancer cell lines, acts as adjuvant in breast cancer prevention and has a significant IC50 value [127, ۱۲۸].

 

ادامه ترجمه مقاله تدریجا انجام و در همین صفحه قرار می گیرد. (قارچ های دارویی – قارچ های خوراکی)

Edible Mushrooms: Improving Human Health and Promoting Quality Life

هرگونه کپی برداری از این محتوا بدون لینک به مجموعه گانودرم شرعا و قانونا مجاز نمی باشد و توسط مجموعه گانودرم قابل پی گیری است. 

References
  1. Chang S.-T., Miles P. G. Mushrooms: Cultivation, Nutritional Value, Medicinal Effect, and Environmental Impact. 2nd. Boca Raton, Fla, USA: CRC Press; 2008. [1]
  2. Ergönül P. G., Akata I., Kalyoncu F., Ergönül B. Fatty acid compositions of six wild edible mushroom species. The Scientific World Journal. 2013;2013:4. doi: 10.1155/2013/163964.163964 [2]
  3. Guillamón E., García-Lafuente A., Lozano M., et al. Edible mushrooms: role in the prevention of cardiovascular diseases. Fitoterapia. 2010;81(7):715–۷۲۳٫ doi: 10.1016/j.fitote.2010.06.005. [3]
  4. Aida F. M. N. A., Shuhaimi M., Yazid M., Maaruf A. G. Mushroom as a potential source of prebiotics: a review. Trends in Food Science & Technology. 2009;20(11-12):567–۵۷۵٫ doi: 10.1016/j.tifs.2009.07.007. [4]
  5. Patel S., Goyal A. Recent developments in mushrooms as anticancer therapeutics: a review. 3 Biotech. 2012;2(1):1–۱۵٫ doi: 10.1007/s13205-011-0036-2. [5]
  6. Alves M., Ferreira I. F. R., Dias J., Teixeira V., Martins A., Pintado M. A review on antimicrobial activity of mushroom (Basidiomycetes) extracts and isolated compounds. Planta Medica. 2012;78(16):1707–۱۷۱۸٫ doi: 10.1055/s-0032-1315370. [6]
  7. Heleno S. A., Barros L., Sousa M. J., Martins A., Ferreira I. C. F. R. Tocopherols composition of Portuguese wild mushrooms with antioxidant capacity. Food Chemistry. 2010;119(4):1443–۱۴۵۰٫ doi: 10.1016/j.foodchem.2009.09.025. [7]
  8. Mattila P., Könkö K., Eurola M., et al. Contents of vitamins, mineral elements, and some phenolic compounds in cultivated mushrooms. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2001;49(5):2343–۲۳۴۸٫ doi: 10.1021/jf001525d. [8]
  9. Barros L., Baptista P., Correia D. M., Casal S., Oliveira B., Ferreira I. C. F. R. Fatty acid and sugar compositions, and nutritional value of five wild edible mushrooms from Northeast Portugal. Food Chemistry. 2007;105(1):140–۱۴۵٫ doi: 10.1016/j.foodchem.2007.03.052. [9]
  10. Barros L., Correia D. M., Ferreira I. C. F. R., Baptista P., Santos-Buelga C. Optimization of the determination of tocopherols in Agaricus sp. edible mushrooms by a normal phase liquid chromatographic method. Food Chemistry. 2008;110(4):1046–۱۰۵۰٫ doi: 10.1016/j.foodchem.2008.03.016. [10]
  11. Ferreira I. C. F. R., Barros L., Abreu R. M. V. Antioxidants in wild mushrooms. Current Medicinal Chemistry. 2009;16(12):1543–۱۵۶۰٫ doi: 10.2174/092986709787909587. [11]
  12. Pereira E., Barros L., Martins A., Ferreira I. C. F. R. Towards chemical and nutritional inventory of Portuguese wild edible mushrooms in different habitats. Food Chemistry. 2012;130(2):394–۴۰۳٫ doi: 10.1016/j.foodchem.2011.07.057. [12]
  13. Vaz J. A., Heleno S. A., Martins A., Almeida G. M., Vasconcelos M. H., Ferreira I. C. F. R. Wild mushrooms Clitocybe alexandri and Lepista inversa: in vitro antioxidant activity and growth inhibition of human tumour cell lines. Food and Chemical Toxicology. 2010;48(10):2881–۲۸۸۴٫ doi: 10.1016/j.fct.2010.07.021.[13]
  14. Ferreira I. C. F. R., Vaz J. A., Vasconcelos M. H., Martins A. Compounds from wild mushrooms with antitumor potential. Anti-Cancer Agents in Medicinal Chemistry. 2010;10(5):424–۴۳۶٫ doi: 10.2174/1871520611009050424. [14]
  15. Zaidman B.-Z., Yassin M., Mahajna J., Wasser S. P. Medicinal mushroom modulators of molecular targets as cancer therapeutics. Applied Microbiology and Biotechnology. 2005;67(4):453–۴۶۸٫ doi: 10.1007/s00253-004-1787-z. [15]
  16. Chang S. T., Wasser S. P. The role of culinary-medicinal mushrooms on human welfare with a pyramid model for human health. International Journal of Medicinal Mushrooms. 2012;14(2):95–۱۳۴٫ doi: 10.1615/IntJMedMushr.v14.i2.10. [16]
  17. Finimundy T. C., Gambato G., Fontana R., et al. Aqueous extracts of Lentinula edodes and Pleurotus sajor-caju exhibit high antioxidant capability and promising in vitro antitumor activity. Nutrition Research. 2013;33(1):76–۸۴٫ doi: 10.1016/j.nutres.2012.11.005. [17]
  18. Yu S., Weaver V., Martin K., Cantorna M. T. The effects of whole mushrooms during inflammation. BMC Immunology. 2009;10, article 12 doi: 10.1186/1471-2172-10-12 [18]
  19. Zhang L., Fan C., Liu S., Zang Z., Jiao L. Chemical composition and antitumor activity of polysaccharide from Inonotus obliquus . Journal of Medicinal Plants Research. 2011;5(7):1251–۱۲۶۰٫ [۱۹]
  20. Chen J., Seviour R. Medicinal importance of fungal β-(۱→۳), (۱→۶)-glucans. Mycological Research. 2007;111(6):635–۶۵۲٫ doi: 10.1016/j.mycres.2007.02.011. [20]
  21. Brown A. C., Waslien C. I. Stress and nutrition. In: Trugo L., Finglas P. M., editors. Encyclopedia of Food Sciences and Nutrition. London, UK: Academic Press; 2003. [21]
  22. Carneiro A. A. J., Ferreira I. C. F. R., Dueñas M., et al. Chemical composition and antioxidant activity of dried powder formulations of Agaricus blazei and Lentinus edodes . Food Chemistry. 2013;138(4):2168–۲۱۷۳٫ doi: 10.1016/j.foodchem.2012.12.036. [22]
  23. Kim H. G., Yoon D. H., Lee W. H., et al. Phellinus linteus inhibits inflammatory mediators by suppressing redox-based NF-κB and MAPKs activation in lipopolysaccharide-induced RAW 264.7 macrophage. Journal of Ethnopharmacology. 2007;114(3):307–۳۱۵٫ doi: 10.1016/j.jep.2007.08.011. [23]
  24. Sarikurkcu C., Tepe B., Yamac M. Evaluation of the antioxidant activity of four edible mushrooms from the Central Anatolia, Eskisehir—Turkey: Lactarius deterrimus, Suillus collitinus, Boletus edulis, Xerocomus chrysenteron . Bioresource Technology. 2008;99(14):6651–۶۶۵۵٫ doi: 10.1016/j.biortech.2007.11.062. [24]
  25. Synytsya A., Míčková K., Jablonský I., et al. Glucans from fruit bodies of cultivated mushrooms Pleurotus ostreatus and Pleurotus eryngii: structure and potential prebiotic activity. Carbohydrate Polymers. 2009;76(4):548–۵۵۶٫ doi: 10.1016/j.carbpol.2008.11.021. [25]
  26. Wang Z., Luo D., Liang Z. Structure of polysaccharides from the fruiting body of Hericium erinaceus Pers. Carbohydrate Polymers. 2004;57(3):241–۲۴۷٫ doi: 10.1016/j.carbpol.2004.04.018. [26]
  27. Flegg P. B., Maw G. Mushrooms and their possible contribution to the world. Mushroom Journal. 1997;48:395–۴۰۳٫ [۲۷]
  28. Gruen F. H., Wong M. W. Distribution of cellular amino acids, proteins and total nitrogen during fruit body development in Flammuling velutipes . Canadian Journal of Botany. 1982;160:1339–۱۳۴۱٫ [۲۸]
  29. Kalač P. A review of chemical composition and nutritional value of wild-growing and cultivated mushrooms. Journal of the Science of Food and Agriculture. 2013;93(2):209–۲۱۸٫ doi: 10.1002/jsfa.5960. [29]
  30. Reis F. S., Barros L., Martins A., Ferreira I. C. F. R. Chemical composition and nutritional value of the most widely appreciated cultivated mushrooms: an inter-species comparative study. Food and Chemical Toxicology. 2012;50(2):191–۱۹۷٫ doi: 10.1016/j.fct.2011.10.056. [30]
  31. Mattila P., Salo-Väänänen P., Könkö K., Aro H., Jalava T. Basic composition and amino acid contents of mushrooms cultivated in Finland. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2002;50(22):6419–۶۴۲۲٫ doi: 10.1021/jf020608m. [31]
  32. Mdachi S. J. M., Nkunya M. H. H., Nyigo V. A., Urasa I. T. Amino acid composition of some Tanzanian wild mushrooms. Food Chemistry. 2004;86(2):179–۱۸۲٫ doi: 10.1016/j.foodchem.2003.08.030. [32]
  33. Ouzouni P. K., Petridis D., Koller W.-D., Riganakos K. A. Nutritional value and metal content of wild edible mushrooms collected from West Macedonia and Epirus, Greece. Food Chemistry. 2009;115(4):1575–۱۵۸۰٫ doi: 10.1016/j.foodchem.2009.02.014. [33]
  34. Ribeiro B., de Pinho P. G., Andrade P. B., Baptista P., Valentão P. Fatty acid composition of wild edible mushrooms species: a comparative study. Microchemical Journal. 2009;93(1):29–۳۵٫ doi: 10.1016/j.microc.2009.04.005. [34]
  35. Erjavec J., Kos J., Ravnikar M., Dreo T., Sabotič J. Proteins of higher fungi—from forest to application. Trends in Biotechnology. 2012;30(5):259–۲۷۳٫ doi: 10.1016/j.tibtech.2012.01.004. [35]
  36. Wang X.-M., Zhang J., Wu L.-H., et al. A mini-review of chemical composition and nutritional value of edible wild-grown mushroom from China. Food Chemistry. 2014;151:279–۲۸۵٫ doi: 10.1016/j.foodchem.2013.11.062. [36]
  37. Wasser S. P. Current findings, future trends, and unsolved problems in studies of medicinal mushrooms. Applied Microbiology and Biotechnology. 2011;89(5):1323–۱۳۳۲٫ doi: 10.1007/s00253-010-3067-4. [37]
  38. Heleno S. A., Barros L., Martins A., Queiroz M. J. R. P., Santos-Buelga C., Ferreira I. C. F. R. Portugal: chemical compounds with antioxidant properties. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2012;60(18):4634–۴۶۴۰٫ doi: 10.1021/jf300739m. [38]
  39. Zhang M., Cui S. W., Cheung P. C. K., Wang Q. Antitumor polysaccharides from mushrooms: a review on their isolation process, structural characteristics and antitumor activity. Trends in Food Science & Technology. 2007;18(1):4–۱۹٫ doi: 10.1016/j.tifs.2006.07.013. [39]
  40. Wasser S. Medicinal mushrooms as a source of antitumor and immunomodulating polysaccharides. Applied Microbiology and Biotechnology. 2002;60(3):258–۲۷۴٫ doi: 10.1007/s00253-002-1076-7. [40]
  41. Klis F. M., De Groot P., Hellingwerf K. Molecular organization of the cell wall of Candida albicans . Medical Mycology. 2001;39(1):1–۸٫ doi: 10.1080/mmy.39.1.1.1. [41]
  42. McIntosh M., Stone B. A., Stanisich V. A. Curdlan and other bacterial (1→۳)-β-D-glucans. Applied Microbiology and Biotechnology. 2005;68(2):163–۱۷۳٫ doi: 10.1007/s00253-005-1959-5. [42]
  43. Schmid F., Stone B. A., McDougall B. M., et al. Structure of epiglucan, a highly side-chain/branched (1/3;1/6)-β-glucan from the micro fungus Epicoccum nigrum Ehrenb. ex Schlecht. Carbohydrate Research. 2001;331(2):163–۱۷۱٫ doi: 10.1016/s0008-6215(01)00023-4. [43]
  44. Falch B. H., Espevik T., Ryan L., Stokke B. T. The cytokine stimulating activity of (1→۳)-β-D-glucans is dependent on the triple helix conformation. Carbohydrate Research. 2000;329(3):587–۵۹۶٫ doi: 10.1016/s0008-6215(00)00222-6. [44]
  45. Ishibashi K.-I., Miura N. N., Adachi Y., Ohno N., Yadomae T. Relationship between solubility of grifolan, a Fungal 1,3-β-D-glucan, and production of tumor necrosis factor by macrophages in vitro . Bioscience, Biotechnology and Biochemistry. 2001;65(9):1993–۲۰۰۰٫ doi: 10.1271/bbb.65.1993. [45]
  46. Kataoka K., Muta T., Yamazaki S., Takeshige K. Activation of macrophages by linear (1→۳)-β-D-glucans. Implications for the recognition of fungi by innate immunity. Journal of Biological Chemistry. 2002;277(39):36825–۳۶۸۳۱٫ doi: 10.1074/jbc.M206756200. [46]
  47. Khan M. A., Tania M., Liu R., Rahman M. M. Hericium erinaceus: an edible mushroom with medicinal values. Journal of Complementary and Integrative Medicine. 2013;10(1):253–۲۵۸٫ doi: 10.1515/jcim-2013-0001. [47]
  48. Mayell M. Maitake extracts and their therapeutic potential—a review. Alternative Medicine Review. 2001;6(1):48–۶۰٫ [۴۸]
  49. Vetvicka V., Yvin J.-C. Effects of marine β-۱,۳ glucan on immune reactions. International Immunopharmacology. 2004;4(6):721–۷۳۰٫ doi: 10.1016/j.intimp.2004.02.007. [49]
  50. Manzi P., Pizzoferrato L. Beta-glucans in edible mushrooms. Food Chemistry. 2000;68(3):315–۳۱۸٫ doi: 10.1016/s0308-8146(99)00197-1. [50]
  51. Daba A. S., Ezeronye O. U. Minireview. Anti-cancer effect of polysaccharides isolated from higher basidiomycetes mushrooms. African Journal of Biotechnology. 2003;2:272–۲۷۸٫ [۵۱]
  52. Xu X., Yan H., Chen J., Zhang X. Bioactive proteins from mushrooms. Biotechnology Advances. 2011;29(6):667–۶۷۴٫ doi: 10.1016/j.biotechadv.2011.05.003.[52]
  53. Singh R. S., Bhari R., Kaur H. P. Mushroom lectins: current status and future perspectives. Critical Reviews in Biotechnology. 2010;30(2):99–۱۲۶٫ doi: 10.3109/07388550903365048.[53]
  54. Zhang G. Q., Sun J., Wang H. X., Ng T. B. A novel lectin with antiproliferative activity from the medicinal mushroom Pholiota adiposa . Acta Biochimica Polonica. 2009;56(3):415–۴۲۱٫ [۵۴]
  55. Lin C.-H., Sheu G.-T., Lin Y.-W., et al. A new immunomodulatory protein from Ganoderma microsporum inhibits epidermal growth factor mediated migration and invasion in A549 lung cancer cells. Process Biochemistry. 2010;45(9):1537–۱۵۴۲٫ doi: 10.1016/j.procbio.2010.06.006.[55]
  56.  Hensley K., Benaksas E. J., Bolli R., et al. New perspectives on vitamin E: γ-tocopherol and carboxyethylhydroxychroman metabolites in biology and medicine. Free Radical Biology and Medicine۲۰۰۴;۳۶(۱):۱–۱۵٫ doi: 10.1016/j.freeradbiomed.2003.10.009.[56]

  57.  Balasundram N., Sundram K., Samman S. Phenolic compounds in plants and agri-industrial by-products: antioxidant activity, occurrence, and potential uses. Food Chemistry۲۰۰۶;۹۹(۱):۱۹۱–۲۰۳٫ doi: 10.1016/j.foodchem.2005.07.042. [57]

  58. Ames B. N., Shigenaga M. K., Hagen T. M. Oxidants, antioxidants, and the degenerative diseases of aging. Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America۱۹۹۳;۹۰(۱۷):۷۹۱۵–۷۹۲۲٫ doi: 10.1073/pnas.90.17.7915. [58]

  59.  Hung P. V., Nhi N. N. Y. Nutritional composition and antioxidant capacity of several edible mushrooms grown in the Southern Vietnam. International Food Research Journal۲۰۱۲;۱۹(۲):۶۱۱–۶۱۵٫[۵۹]

  60.  Lee J., Hong J.-H., Kim J.-D., et al. The antioxidant properties of solid-culture extracts of basidiomycetous fungi. Journal of General and Applied Microbiology۲۰۱۳;۵۹(۴):۲۷۹–۲۸۵٫ doi: 10.2323/jgam.59.279. [60]

  61.  Nijveldt R. J., van Nood E., van Hoorn D. E. C., Boelens P. G., van Norren K., van Leeuwen P. A. M. Flavonoids: a review of probable mechanisms of action and potential applications. The American Journal of Clinical Nutrition۲۰۰۱;۷۴(۴):۴۱۸–۴۲۵٫[۶۱]

  62. Palacios I., Lozano M., Moro C., et al. Antioxidant properties of phenolic compounds occurring in edible mushrooms. Food Chemistry۲۰۱۱;۱۲۸(۳):۶۷۴–۶۷۸٫ doi: 10.1016/j.foodchem.2011.03.085. [62]
  63. Firenzuoli F., Gori L., Lombardo G. The medicinal mushroom Agaricus blazei Murrill: review of literature and pharmaco-toxicological problems. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine۲۰۰۸;۵(۱):۳–۱۵٫ doi: 10.1093/ecam/nem007. [۶۳]
  64.  Lima C. U. J. O., Cordova C. O. D. A., Nóbrega O. D. T., Funghetto S. S., Karnikowski M. G. D. O. Does the Agaricus blazei Murill mushroom have properties that affect the immune system? An integrative review. Journal of Medicinal Food۲۰۱۱;۱۴(۱-۲):۲–۸٫ doi: 10.1089/jmf.2010.0017. [64]
  65.  Adams L. S., Phung S., Wu X., Ki L., Chen S. White button mushroom (Agaricus bisporus) exhibits antiproliferative and proapoptotic properties and inhibits prostate tumor growth in athymic mice. Nutrition and Cancer۲۰۰۸;۶۰(۶):۷۴۴–۷۵۶٫ doi: 10.1080/01635580802192866. [65]
  66.  Chang H.-H., Chien P.-J., Tong M.-H., Sheu F. Mushroom immunomodulatory proteins possess potential thermal/freezing resistance, acid/alkali tolerance and dehydration stability. Food Chemistry۲۰۰۷;۱۰۵(۲):۵۹۷–۶۰۵٫ doi: 10.1016/j.foodchem.2007.04.048. [66]
  67.  Hakime-Silva R. A., Vellosa J. C. R., Khalil N. M., Khalil O. A. K., Brunetti I. L., Oliveira O. M. M. F. Chemical, enzymatic and cellular antioxidant activity studies of Agaricus blazei Murrill. Anais da Academia Brasileira de Ciencias۲۰۱۳;۸۵(۳):۱۰۷۳–۱۰۸۱٫ doi: 10.1590/s0001-37652013005000044. [67]
  68. Kaneno R., Fontanari L. M., Santos S. A., Di Stasi L. C., Rodrigues Filho E., Eira A. F. Effects of extracts from Brazilian sun-mushroom (Agaricus blazei) on the NK activity and lymphoproliferative responsiveness of Ehrlich tumor-bearing mice. Food and Chemical Toxicology۲۰۰۴;۴۲(۶):۹۰۹–۹۱۶٫ doi: 10.1016/j.fct.2004.01.014. [68]
  69. . Delmanto R. D., de Lima P. L. A., Sugui M. M., et al. Antimutagenic effect of Agaricus blazei Murrill mushroom on the genotoxicity induced by cyclophosphamide. Mutation Research۲۰۰۱;۴۹۶(۱-۲):۱۵–۲۱٫ doi: 10.1016/s1383-5718(01)00228-5. [69]
  70. . Al-Dbass A. M., Al- Daihan S. K., Bhat R. S. Agaricus blazei Murill as an efficient hepatoprotective and antioxidant agent against CCl4-induced liver injury in rats. Saudi Journal of Biological Sciences۲۰۱۲;۱۹(۳):۳۰۳–۳۰۹٫ doi: 10.1016/j.sjbs.2012.03.004. [۷۰]
  71. . Carvajal A. E. S. S., Koehnlein E. A., Soares A. A., et al. Bioactives of fruiting bodies and submerged culture mycelia of Agaricus brasiliensis (A.blazei) and their antioxidant properties. LWT: Food Science and Technology۲۰۱۲;۴۶(۲):۴۹۳–۴۹۹٫ doi: 10.1016/j.lwt.2011.11.018. [71]
  72.  Takaku T., Kimura Y., Okuda H. Isolation of an antitumor compound from Agaricus blazei Murill and its mechanism of action. Journal of Nutrition۲۰۰۱;۱۳۱(۵):۱۴۰۹–۱۴۱۳٫ [۷۲]
  73. Wisitrassameewong K., Karunarathna S. C., Thongklang N., et al. Agaricus subrufescens: a review. Saudi Journal of Biological Sciences۲۰۱۲;۱۹(۲):۱۳۱–۱۴۶٫ doi: 10.1016/j.sjbs.2012.01.003. [۷۳]
  74. Bisen P. S., Baghel R. K., Sanodiya B. S., Thakur G. S., Prasad G. B. K. S. Lentinus edodes: a macrofungus with pharmacological activities. Current Medicinal Chemistry۲۰۱۰;۱۷(۲۲):۲۴۱۹–۲۴۳۰٫ doi: 10.2174/092986710791698495. [74]
  75. . Chen H., Ju Y., Li J., Yu M. Antioxidant activities of polysaccharides from Lentinus edodes and their significance for disease prevention. International Journal of Biological Macromolecules۲۰۱۲;۵۰(۱):۲۱۴–۲۱۸٫ doi: 10.1016/j.ijbiomac.2011.10.027. [75]
  76. Han S.-B., Lee C. W., Kang J. S., et al. Acidic polysaccharide from Phellinus linteus inhibits melanoma cell metastasis by blocking cell adhesion and invasion. International Immunopharmacology۲۰۰۶;۶(۴):۶۹۷–۷۰۲٫ doi: 10.1016/j.intimp.2005.10.003. 
  77.  Kitzberger C. S. G., Smânia A., Jr., Pedrosa R. C., Ferreira S. R. S. Antioxidant and antimicrobial activities of shiitake (Lentinula edodes) extracts obtained by organic solvents and supercritical fluids. Journal of Food Engineering۲۰۰۷;۸۰(۲):۶۳۱–۶۳۸٫ doi: 10.1016/j.jfoodeng.2006.06.013.
  78. Wang J.-C., Hu S.-H., Liang Z.-C., Yeh C.-J. Optimization for the production of water-soluble polysaccharide from Pleurotus citrinopileatus in submerged culture and its antitumor effect. Applied Microbiology and Biotechnology۲۰۰۵;۶۷(۶):۷۵۹–۷۶۶٫ doi: 10.1007/s00253-004-1833-x. 
  79. Kim H.-Y., Kim J.-H., Yang S.-B., et al. A polysaccharide extracted from rice bran fermented with Lentinus edodes enhances natural killer cell activity and exhibits anticancer effects. Journal of Medicinal Food۲۰۰۷;۱۰(۱):۲۵–۳۱٫ doi: 10.1089/jmf.2006.116. 
  80.  Yamaguchi Y., Miyahara E., Hihara J. Efficacy and safety of orally administered Lentinula edodes mycelia extract for patients undergoing cancer chemotherapy: a pilot study. American Journal of Chinese Medicine۲۰۱۱;۳۹(۳):۴۵۱–۴۵۹٫ doi: 10.1142/s0192415x11008956. 
  81. Armassa N., Poungchompu O., Rayan S., Leethong S., Weerapreeyakul N., Machana S. Antioxidant activity and cytotoxicity in breast cancer cells line of mushrooms extracts; Lentinus polychrous Lev. compared to Ganoderma lucidum (Fr.) Karst. Isan Journal of Pharmaceutical Sciences۲۰۰۹;۵:۲۴۳–۲۵۰٫ 
  82.  Thetsrimuang C., Khammuang S., Sarnthima R. Antioxidant activity of crude polysaccharides from edible fresh and dry mushroom fruiting bodies of Lentinus sp. strain RJ-2. International Journal of Pharmacology۲۰۱۱;۷(۱):۵۸–۶۵٫ doi: 10.3923/ijp.2011.58.65. 
  83.  Thetsrimuang C., Khammuang S., Chiablaem K., Srisomsap C., Sarnthima R. Antioxidant properties and cytotoxicity of crude polysaccharides from Lentinus polychrous Lév. Food Chemistry۲۰۱۱;۱۲۸(۳):۶۳۴–۶۳۹٫ doi: 10.1016/j.foodchem.2011.03.077.
  84.  Fangkrathok N., Sripanidkulchai B., Umehara K., Noguchi H. Bioactive ergostanoids and a new polyhydroxyoctane from Lentinus polychrous mycelia and their inhibitory effects on E2-enhanced cell proliferation of T47D cells. Natural Product Research۲۰۱۳;۲۷(۱۸):۱۶۱۱–۱۶۱۹٫ doi: 10.1080/14786419.2012.742079. 
  85. Jayakumar T., Sakthivel M., Thomas P. A., Geraldine P. Pleurotus ostreatus, an oyster mushroom, decreases the oxidative stress induced by carbon tetrachloride in rat kidneys, heart and brain. Chemico-Biological Interactions۲۰۰۸;۱۷۶(۲-۳):۱۰۸–۱۲۰٫ doi: 10.1016/j.cbi.2008.08.006.
  86. Jedinak A., Sliva D. Pleurotus ostreatus inhibits proliferation of human breast and colon cancer cells through p53-dependent as well as p53-independent pathway. International Journal of Oncology۲۰۰۸;۳۳(۶):۱۳۰۷–۱۳۱۳٫ doi: 10.3892/ijo_00000122. 
  87.  Lavi I., Friesem D., Geresh S., Hadar Y., Schwartz B. An aqueous polysaccharide extract from the edible mushroom Pleurotus ostreatus induces anti-proliferative and pro-apoptotic effects on HT-29 colon cancer cells. Cancer Letters۲۰۰۶;۲۴۴(۱):۶۱–۷۰٫ doi: 10.1016/j.canlet.2005.12.007. [87]
  88.  Mishra K. K., Pal R. S., Arunkumar R., Chandrashekara C., Jain S. K., Bhatt J. C. Antioxidant properties of different edible mushroom species and increased bioconversion efficiency of Pleurotus eryngii using locally available casing materials. Food Chemistry۲۰۱۳;۱۳۸(۲-۳):۱۵۵۷–۱۵۶۳٫ doi: 10.1016/j.foodchem.2012.12.001. [88]
  89.  Mori K., Kobayashi C., Tomita T., Inatomi S., Ikeda M. Antiatherosclerotic effect of the edible mushrooms Pleurotus eryngii (Eringi), Grifola frondosa (Maitake), and Hypsizygus marmoreus (Bunashimeji) in apolipoprotein E-deficient mice. Nutrition Research۲۰۰۸;۲۸(۵):۳۳۵–۳۴۲٫ doi: 10.1016/j.nutres.2008.03.010. [89]
  90.  Jagadish L. K., Shenbhagaraman R., Venkatakrishnan V., Kaviyarasan V. Studies on the phytochemical, antioxidant and antimicrobial properties of three indigenous Pleurotus species. Journal of Molecular Biology and Biotechnology۲۰۰۸;۱:۲۰–۲۹٫ [۹۰]
  91.  Jedinak A., Dudhgaonkar S., Wu Q.-L., Simon J., Sliva D. Anti-inflammatory activity of edible oyster mushroom is mediated through the inhibition of NF-κB and AP-1 signaling. Nutrition Journal۲۰۱۱;۱۰, article 52 doi: 10.1186/1475-2891-10-52. [91]
  92.  Kanagasabapathy G., Malek S. N. A., Kuppusamy U. R., Vikineswary S. Chemical composition and antioxidant properties of extracts of fresh fruiting bodies of Pleurotus sajor-caju (Fr.) singer. Journal of Agricultural and Food Chemistry۲۰۱۱;۵۹(۶):۲۶۱۸–۲۶۲۶٫ doi: 10.1021/jf104133g.
  93. Makropoulou M., Aligiannis N., Gonou-Zagou Z., Pratsinis H., Skaltsounis A.-L., Fokialakis N. Antioxidant and cytotoxic activity of the wild edible mushroom Gomphus clavatus . Journal of Medicinal Food۲۰۱۲;۱۵(۲):۲۱۶–۲۲۱٫ doi: 10.1089/jmf.2011.0107. 
  94.  Smiderle F. R., Olsen L. M., Carbonero E. R., et al. Anti-inflammatory and analgesic properties in a rodent model of a (1→۳),(۱→۶)-linked β-glucan isolated from Pleurotus pulmonarius . European Journal of Pharmacology۲۰۰۸;۵۹۷(۱–۳):۸۶–۹۱٫ doi: 10.1016/j.ejphar.2008.08.028. 
  95.  Maity K. K., Patra S., Dey B., et al. A heteropolysaccharide from aqueous extract of an edible mushroom, Pleurotus ostreatus cultivar: structural and biological studies. Carbohydrate Research۲۰۱۱;۳۴۶(۲):۳۶۶–۳۷۲٫ doi: 10.1016/j.carres.2010.10.026. [95]
  96.  Tong H., Xia F., Feng K., et al. Structural characterization and in vitro antitumor activity of a novel polysaccharide isolated from the fruiting bodies of Pleurotus ostreatus . Bioresource Technology۲۰۰۹;۱۰۰(۴):۱۶۸۲–۱۶۸۶٫ doi: 10.1016/j.biortech.2008.09.004. [96]
  97. Bobek P., Ozdín L., Galbavý Š. Dose- and time-dependent hypocholesterolemic effect of oyster mushroom (Pleurotus ostreatus) in rats. Nutrition۱۹۹۸;۱۴(۳):۲۸۲–۲۸۶٫ doi: 10.1016/s0899-9007(97)00471-1. [97]
  98.  Ngai P. H. K., Ng T. B. A ribonuclease with antimicrobial, antimitogenic and antiproliferative activities from the edible mushroom Pleurotus sajor-caju . Peptides۲۰۰۴;۲۵(۱):۱۱–۱۷٫ doi: 10.1016/j.peptides.2003.11.012. [98]
  99. Wong S.-M., Wong K.-K., Chiu L. C.-M., Cheung P. C.-K. Non-starch polysaccharides from different developmental stages of Pleurotus tuber-regium inhibited the growth of human acute promyelocytic leukemia HL-60 cells by cell-cycle arrest and/or apoptotic induction. Carbohydrate Polymers۲۰۰۷;۶۸(۲):۲۰۶–۲۱۷٫ doi: 10.1016/j.carbpol.2006.12.018. [99]
  100.  Li Y. R., Liu Q. H., Wang H. X., Ng T. B. A novel lectin with potent antitumor, mitogenic and HIV-1 reverse transcriptase inhibitory activities from the edible mushroom Pleurotus citrinopileatus . Biochimica et Biophysica Acta۲۰۰۸;۱۷۸۰(۱):۵۱–۵۷٫ doi: 10.1016/j.bbagen.2007.09.004. [100]
  101. Phan C.-W., Wong W.-L., David P., Naidu M., Sabaratnam V. Pleurotus giganteus (Berk.) Karunarathna & K.D. Hyde: nutritional value and in vitro neurite outgrowth activity in rat pheochromocytoma cells. BMC Complementary and Alternative Medicine۲۰۱۲;۱۲, article 102 doi: 10.1186/1472-6882-12-102. [۱۰۱]
  102.  Wong W.-L., Abdulla M. A., Chua K.-H., Kuppusamy U. R., Tan Y.-S., Sabaratnam V. Hepatoprotective effects of Panus giganteus (Berk.) corner against thioacetamide-(TAA-) induced liver injury in rats. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine۲۰۱۲;۲۰۱۲:۱۰٫ doi: 10.1155/2012/170303.170303 [ ۱۰۲]
  103.  Liu G.-Q., Zhang K.-C. Mechanisms of the anticancer action of Ganoderma lucidum (Leyss. ex Fr.) Karst.: a new understanding. Journal of Integrative Plant Biology۲۰۰۵;۴۷(۲):۱۲۹–۱۳۵٫ doi: 10.1111/j.1744-7909.2005.00037.x. [103]
  104.  Zhou X. W., Su K. Q., Zhang Y. M. Applied modern biotechnology for cultivation of Ganoderma and development of their products. Applied Microbiology and Biotechnology۲۰۱۲;۹۳(۳):۹۴۱–۹۶۳٫ doi: 10.1007/s00253-011-3780-7. [۱۰۴]
  105.  Mahajna J., Dotan N., Zaidman B.-Z., Petrova R. D., Wasser S. P. Pharmacological values of medicinal mushrooms for prostate cancer therapy: the case of Ganoderma lucidum . Nutrition and Cancer۲۰۰۹;۶۱(۱):۱۶–۲۶٫ doi: 10.1080/01635580802379323. [105]
  106.  Zhou X. W., Lin J., Li Q. Z., Yin Y. Z., Sun X. F., Tang K. X. Study progress on bioactive proteins from Ganoderma spp. Natural Products Research Development۲۰۰۷;۱۹:۹۱۶–۹۲۴٫ [۱۰۶]
  107.  Hsu S.-C., Ou C.-C., Li J.-W., et al. Ganoderma tsugae extracts inhibit colorectal cancer cell growth via G2/M cell cycle arrest. Journal of Ethnopharmacology۲۰۰۸;۱۲۰(۳):۳۹۴–۴۰۱٫ doi: 10.1016/j.jep.2008.09.025. [107]
  108.  Lin Z.-B., Zhang H.-N. Anti-tumor and immunoregulatory activities of Ganoderma lucidum and its possible mechanisms. Acta Pharmacologica Sinica۲۰۰۴;۲۵(۱۱):۱۳۸۷–۱۳۹۵٫ [۱۰۸]
  109.  Paterson R. R. M. Ganoderma—a therapeutic fungal biofactory. Phytochemistry۲۰۰۶;۶۷(۱۸):۱۹۸۵–۲۰۰۱٫ doi: 10.1016/j.phytochem.2006.07.004. 
  110.  Pillai T. G., Nair C. K. K., Janardhanan K. K. Enhancement of repair of radiation induced DNA strand breaks in human cells by Ganoderma mushroom polysaccharides. Food Chemistry۲۰۱۰;۱۱۹(۳):۱۰۴۰–۱۰۴۳٫ doi: 10.1016/j.foodchem.2009.08.013. [110]
  111. . Xie J. T., Wang C. Z., Wicks S., et al. Ganoderma lucidum extract inhibits proliferation of SW 480 human colorectal cancer cells. Experimental Oncology۲۰۰۶;۲۸(۱):۲۵–۲۹٫ 
  112.  Chen N.-H., Zhong J.-J. p53 is important for the anti-invasion of ganoderic acid T in human carcinoma cells. Phytomedicine۲۰۱۱;۱۸(۸-۹):۷۱۹–۷۲۵٫ doi: 10.1016/j.phymed.2011.01.011. [112]
  113.  Ye L., Zhang J., Zhou S., Wang S., Wu D., Pan Y. Preparation of a novel sulfated glycopeptide complex and inhibiting L1210 cell lines property in vitro . Carbohydrate Polymers۲۰۰۹;۷۷(۲):۲۷۶–۲۷۹٫ doi: 10.1016/j.carbpol.2008.12.031. [113]
  114.  Lai L. K., Abidin N. Z., Abdullah N., Sabaratnam V. Anti-human papillomavirus (HPV) 16 E6 activity of Ling Zhi or Reishi medicinal mushroom, Ganoderma lucidum (W. Curt.: Fr.) P. Karst. (Aphyllophoromycetideae) extracts. International Journal of Medicinal Mushrooms۲۰۱۰;۱۲(۳):۲۷۹–۲۸۶٫ doi: 10.1615/intjmedmushr.v12.i3.70. [114]
  115.  Weng C.-J., Yen G.-C. The in vitro and in vivo experimental evidences disclose the chemopreventive effects of Ganoderma lucidum on cancer invasion and metastasis. Clinical and Experimental Metastasis۲۰۱۰;۲۷(۵):۳۶۱–۳۶۹٫ doi: 10.1007/s10585-010-9334-z. [115]
  116. . Olaku O., White J. D. Herbal therapy use by cancer patients: a literature review on case reports. European Journal of Cancer۲۰۱۱;۴۷(۴):۵۰۸–۵۱۴٫ doi: 10.1016/j.ejca.2010.11.018.[116] 
  117. Sanodiya B. S., Thakur G. S., Baghel R. K., Prasad G. B. K. S., Bisen P. S. Ganoderma lucidum: a potent pharmacological macrofungus. Current Pharmaceutical Biotechnology۲۰۰۹;۱۰(۸):۷۱۷–۷۴۲٫ doi: 10.2174/138920109789978757. [117]
  118. Shiao M.-S. Natural products of the medicinal fungus Ganoderma lucidum: occurrence, biological activities, and pharmacological functions. Chemical Record۲۰۰۳;۳(۳):۱۷۲–۱۸۰٫ doi: 10.1002/tcr.10058. [118]
  119. Sliva D. Ganoderma lucidum (Reishi) in cancer treatment. Integrative Cancer Therapies۲۰۰۳;۲(۴):۳۵۸–۳۶۴٫ doi: 10.1177/1534735403259066.[119]
  120. Zhou X., Lin J., Yin Y., Zhao J., Sun X., Tang K. Ganodermataceae: natural products and their related pharmacological functions. The American Journal of Chinese Medicine۲۰۰۷;۳۵(۴):۵۵۹–۵۷۴٫ doi: 10.1142/s0192415x07005065. [120]

 

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *