• داشی (だ し ، 出 汁)  یک نوشیدنی – سوپ ژاپنی است که از آن به عنوان پایه، اساس و ستون فقرات بسیاری از غذاهای ژاپنی یاد می شود.

    برخلاف سایر آشپزی ها، که به طور معمول با جوشاندن مجموعه ای از گوشت، سبزیجات، گیاهان و ادویه جات برای چندین ساعت تهیه می شود، داشی معمولاً فقط شامل یک یا دو ماده تشکیل دهنده است. با این حال، به غذاهای ژاپنی طعم و مزه منحصر به فرد، خواص غنی می بخشد. برای کسانی که مایل هستند غذاهای ژاپنی را در خانه تهیه کنند، آشنایی با انواع داشی و طرز تهیه آنها از ضروریات است.

    در غذاهای ژاپنی میتوان آب مرغ یا سبزیجات را جایگزین داشی کرد؟

    اگر سعی کنید غذای ژاپنی بدون داشی درست کنید، طعم اصیل نخواهد داشت. شما نمی توانید آن را با آب مرغ یا سبزیجات جایگزین کنید. اگر از آن صرف نظر کنید، غذای بدست آمده طعم واقعی و اصیل آن را منعکس نمی کند.

    انواع داشی

    • داشی کمبو: این نوع از جلبک خوراکی کمبو در آب درست می‌شود.
    • نیبوشی: از ماهی ساردین‌ کوچک خشک شده و خیساندن آن در آب به دست می‌آید.
    • داشی قارچ شیتاکه: از خیساندن قارچ شیتاکه در آب درست می‌شود.

     

    داشی با جلبک خوراکی کمبو

    آنچه شما نیاز دارید :

    • ۴ فنجان آب
    • ۱ ورق جلبک کمبو (برای تهیه این محصول با ما تماس بگیرید)

    طرز تهیه

    1. کمبو را با یک پارچه پاک تمیز کنید. (کمبو را نباید شست.) آب را در قابلمه بریزید و کمبو را به مدت ۳۰ دقیقه در آن خیس کنید.
    2. قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید. درست قبل از اینکه آب به جوش بیاید، کمبو را بردارید. (شما می توانید کمبو را برای استفاده مجدد در ظروف دیگر ذخیره کنید.)
    3. داشی کمبو را می توانید در یخچال قرار دهید تا بعدا استفاده شود.

     

     

    از این نوع می توانید برای غذاهای زیر استفاد نمایید :

    • Clear Soup
    • Chawanmushi
    • Vegetable Ohitashi
    • سوپ نودل (e.g., Okinawa Soba)
    • Simmered dishes
    • برای سبزیجات عالی است، اما برای غذاهای دریایی مثل ماهی توصیه نمی شود

     

    dashi با جلبک کمبو

     

    داشی قارچ شیتاکه

    این نوع از  Dashi از ری هیدراته شدن قارچ های خشک شیاتکه تهیه می شود. داشی شیتاکه معمولاً با داشی کمبو ترکیب می شود تا طعم آن را افزایش دهد.

    طرز تهیه داشی شیتاکه

    قارچ ها را بررسی کنید که آیا گرد و غبار یا کثیفی در زیر کلاهک گیر افتاده است و در صورت وجود از برس قنادی برای تمیز کردن آن استفاده کنید

    سپس قارچ را به یک ظرف حاوی آب سرد اضافه نمایید.  قارچ ها را به گونه ای قرار دهید که کلاهک آن بالا باشد. بالای قارچ ها بشقاب کوچک آما سنگینی قرار دهید تا قارچ ها به خوبی داخل آب قرار گیرند.
    سپس آن را به مدت حدود ۸ ساعت در یخچال نگهداری کنید به این شکل قارچ طعم اصلی خود را بهتر حفظ می کند.

    داشی آماده است . قارچ های شیتاکه هم به خوبی آب رسانی شده و  آماده طبخ هستند.

    طرز تهیه طرز تهیه داشی شیتاکه و کمبو

    1. شیتاکه خشک شده را با یک برس خشک و خیلی نرم تمیز کنید تا هرگونه شن و ماسه یا خاک آن پاک شود.
    2. در یک ظرف بزرگ درب دار، قارچ های خشک شده و کمبو را در آب سرد غوطه ور کرده و در یخچال قرار دهید. بعد از ۸ ساعت کمبو را برداشته و قارچ ها را بگذارید تا ۱۶ ساعت دیگر در ۵ درجه سانتیگراد در یخچال خیس بخورند.
    3. سپس محتوای ظرف را از یک صافی ریز عبور دهید. داشی شیتاکه و کمبو آماده استفاده است. اگر بلافاصله قصد ندارید از آن استفاده کنید، می توانید آن را تا ۳ روز در یخچال نگه دارید.
    4. می توانید از این dashi برای غذاهای نیم پز، سوپ، برنج و …. استفاده کنید. این ترکیب برای هر غذای سنتی ژاپنی خوب خواهد بود.

     

    مقاله پیشنهادی :  آموزش آشپزی با قارچ شیتاکه 

    طرز تهیه داشی شیتاکه و کمبو

    میانگین امتیازات ۴ از ۵
    از مجموع ۴ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *