• اختلال شناختی به مجموعه  ای از اختلال ها و بیماری های عصبی گفته می شود. که می تواند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم (بصورت پایدار یا گذرا ) ، موجب ایجاد آشفتگی در آگاهی فرد نسبت به خود و جهان اطرافش شود. این اختلال در عملکرد سیستم شناختی و ادراکی ممکن است ناهنجاری های رفتاری خاصی را بوجود آورد. به طوری که زندگی فردی و اجتماعی شخص بیمار را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.

    اختلال شناختی، همچنین به نام اختلال عصبی-شناختی (NCDs) خوانده می‌شود. دسته‌ای از اختلال های روان که در درجه اول بر توانایی‌های شناختی از جمله یادگیری، حافظه، درک و حل مسئله تأثیر می‌گذارد.
    اختلال های عصبی شناختی شامل دلیریوم و اختلال عصبی شناختی ماژور و مینور ( زوال عقل یا دمانس ) است.

    علل اختلال شناختی

    ابتلا به انواع اختلال شناختی می تواند به علت فیزیکی مانند ضربه به سر یا ضایعات مغزی  و یا بر اثر کهولت سن باشد. بیماری های متابولیک و سیستمیک  مانند دیابت، فشار خون، چربی خون و کلسترول نیز از دیگر علت های شایع هستند. همچنین گفته می شود بیماری های عفونی  و بیماری های سیستم ایمنی و  داروهای مخدر، و عوارض بعضی از داروها می تواند منجر به اختلال شناختی شود.

    یک تیم از گروه پزشکی روانشناسی و گروه بیوشیمی در دانشکده پزشکی Yong Loo Lin در دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) دریافته اند که سالمندانی که بیش از دو بخش  قارچ در هفته مصرف می کنند ممکن است ۵۰ درصد کاهش خطر ابتلا به اختلال شناختی خفیف (MCI) داشته باشد.

    بخش به عنوان سه چهارم فنجان قارچ پخته شده با وزن متوسط در حدود ۱۵۰ گرم تعریف شده بود. دو بخش معادل تقریباً نیم بشقاب است. در حالی که اندازه بخش به عنوان یک راهنما عمل می کنند، نشان داده شد که حتی یک بخش کوچک از قارچ یک هفته ممکن است هنوز برای کاهش احتمال ابتلا به اختلال شناختی مفید باشد.

    درمان اختلال شناختی

    تاثیر قارچ ها روی اختلال شناختی

    در این مطالعه به شش قارچ متداول مصرفی در سنگاپور مراجعه شد. این قارچ ها شامل قارچ های طلایی، صدفی، شیتاکه و دکمه ای سفید و همچنین قارچ خشک و کنسروی بودند. با این حال، به احتمال زیاد سایر قارچ هایی که به آنها ارجاع داده نمی شوند نیز اثرات مفیدی دارند.

    محققان معتقدند دلیل کاهش شیوع اختلال شناختی در افرادی که در برنامه غذایی خود از  قارچ استفاده می کنند به دلیل ترکیب خاصی باشد که تقریباً در همه انواع قارچ ها وجود دارد. دکتر اروین چی، عضو ارشد تحقیق در بخش بیوشیمی NUS، می گوید: “ما به ترکیبی به نام ارگوتیونین (ET) بسیار علاقه مند هستیم”. ارگوتیونین  یک آنتی اکسیدان و ضد التهاب منحصر به فرد است. اما بدن انسان قادر به تولید آن نیست. اما می توان آن را از منابع غذایی به دست آورد. یکی از اصلی ترین منابع آن ها قارچ است.

    مطالعه قبلی توسط این تیم بر روی افراد مسن سنگاپور نشان داد که سطح ET در پلاسما در شرکت کنندگان با MCI به طور قابل توجهی پایین تر از افراد سالم هم سن است. این کار که در ژورنال Biochemical and Biophysical Research Communications در سال ۲۰۱۶ منتشر شد. نتیجه منجر به این باور شد که کمبود ET ممکن است یک عامل خطر برای بازسازی سلول های عصبی باشد. و افزایش مصرف ET از طریق مصرف قارچ ممکن است سلامت شناختی را تقویت کند.

     محافظت از مغز در برابر تخریب عصبی

    سایر ترکیبات موجود در قارچ نیز ممکن است برای کاهش خطر افت شناختی مفید باشد. بعضی از هریسنون ها ، اریناسین ها ، اسكابرونین ها و دیكتیوفورین ها ممكن است باعث تركیب عوامل رشد عصبی شوند. ترکیبات بیواکتیو موجود در قارچ ها نیز ممکن است با مهار تولید بتا آمیلوئید و تاو فسفریله شده و استیل کولین استراز از مغز در برابر تخریب عصبی محافظت کنند.

    منبع :  دانشگاه ملی سنگاپور  National University of Singapore. “Eating mushrooms may reduce the risk of cognitive decline.”. ScienceDaily, 12 March 2019.

    استفاده از مطالب ما  فقط برای مقاصد غیرتجاری و با لینک به وب سایت “گانودرم” بلامانع است. در غیر این صورت مجموعه گانودرم هیچ رضایتی ندارد.

    Mushrooms and cognitive impairment

    Six commonly consumed mushrooms in Singapore were referenced in the study. They were golden, oyster, shiitake and white button mushrooms, as well as dried and canned mushrooms. However, it is likely that other mushrooms not referenced would also have beneficial effects.

    The researchers believe the reason for the reduced prevalence of MCI in mushroom eaters may be down to a specific compound found in almost all varieties. “We’re very interested in a compound called ergothioneine (ET),” said Dr Irwin Cheah, Senior Research Fellow at the NUS Department of Biochemistry. “ET is a unique antioxidant and anti-inflammatory which humans are unable to synthesise on their own. But it can be obtained from dietary sources, one of the main ones being mushrooms.”

    An earlier study by the team on elderly Singaporeans revealed that plasma levels of ET in participants with MCI were significantly lower than age-matched healthy individuals. The work, which was published in the journal Biochemical and Biophysical Research Communications in 2016, led to the belief that a deficiency in ET may be a risk factor for neurodegeneration, and increasing ET intake through mushroom consumption might possibly promote cognitive health.

    Other compounds contained within mushrooms may also be advantageous for decreasing the risk of cognitive decline. Certain hericenones, erinacines, scabronines and dictyophorines may promote the synthesis of nerve growth factors. Bioactive compounds in mushrooms may also protect the brain from neurodegeneration by inhibiting production of beta amyloid and phosphorylated tau, and acetylcholinesterase.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *