• خواص ماچا: چای ماچا هم به خاطر طعم دلپذیرش و هم به خاطر خواص سالم و مفیدش همیشه مورد توجه بوده است. در این مقاله در مورد فواید چای ماچا صحبت خواهیم کرد. مصرف این اکسیر معجزه آسا می تواند به پیشگیری از بسیاری از بیماری ها، تقویت سیستم ایمنی، افزایش توجه و تمرکز و بهبود خلق و خوی شما کمک کند.

    فهرست محتوا

    چای ماچا چیست؟

    چای ماچا یا چای سبز ماچا، یک چای ژاپنی و بسیار ارزشمند است. در ژاپن، پرورش دهندگان چای سبز گونه Gyokuro را در مناطق سایه دار می کارند و آن را با توری های تیره می پوشانند که این کار نور خورشید را تا ۹۰٪ کاهش می دهد. کمبود نور باعث می شود گیاه کلروفیل تولید کند و تمام مواد مغذی را به برگ ها دهد. با پیروی از روش‌های سنتی ژاپنی باستان، برگ‌ها پس از یک فرآیند تثبیت، خشک می‌شوند و در آخر در شرایط خاصی فرآوری می‌شوند.

    فواید و عوارض چای ماچا

    فواید و عوارض چای ماچا

    ویتامین ها و مواد معدنی ماچا

    ویتامین A (کاروتن)

    انواع مختلفی از کاروتن در برگ های چای وجود دارد، اما B-کاروتن رایج ترین آن‌هاست. B-کاروتن پس از جذب توسط بدن به ویتامین A تبدیل می شود و نشان داده شده است که با اثرات آنتی اکسیدانی قوی خود به تقویت بینایی بهتر و از بین بردن رادیکال های آزاد کمک می کند.

    ویتامین B1 (تیامین) تیامین

    تیامین یک ماده مغذی ضروری است زیرا بدن ما آن را تولید نمی کند. برای متابولیسم مناسب قند، اسیدهای آمینه و لیپیدها ضروری است. تیامین به ویژه برای افرادی که به برنج به عنوان منبع اصلی تغذیه خود وابسته هستند، مهم است.

    ویتامین B2 (ریبوفلاوین)

    ریبوفلاوین به سلول‌ها کمک می‌کند تا اکسیژن را به بهترین نحو ممکن استفاده کنند و برای رشد طبیعی سلول‌ها مانند تشکیل گلبول‌های قرمز خون و تولید آنتی‌بادی‌ها ضروری است. همچنین به پوست، مو، ناخن و بافت های مو کمک می کند تا اکسیژن را به طور موثرتری مصرف کنند.

    ویتامین B3 (نیاسین)

    نیاسین به بدن کمک می کند تا کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها را تجزیه کند تا انرژی آزاد شود. علاوه بر این، طیف گسترده ای از عملکردها را دارد که به پوست، سیستم گوارشی و سیستم عصبی کمک می کند. مطالعات نشان می دهد که نیاسین می تواند سطح کلسترول خوب HDL را افزایش دهد و تری گلیسیرید را کاهش دهد. همچنین شواهد خوبی وجود دارد که نشان می‌دهد به کاهش سخت شدن شریان‌ها کمک می‌کند و ممکن است خطر حمله قلبی را کاهش دهد.

    ویتامین C

    ویتامین C که اسید اسکوربیک نیز نامیده می شود، یک ویتامین آنتی اکسیدانی است که رادیکال های آزاد را از بدن دفع می کند. این یک ماده مغذی ضروری است که در ترمیم بافت و تولید انتقال دهنده های عصبی خاص نقش دارد. علاوه بر این، ویتامین C دارای خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی است که به پیشگیری از بیماری ها کمک می کند و برای یک سیستم ایمنی سالم مهم است. چای های تخمیر شده (مانند چای سیاه و چای اولانگ) حاوی ویتامین C بسیار کمتری هستند زیرا در فرآیند تخمیر از بین می روند.

    خواص چای ماچا

    چای سبز ماچا حاوی مواد مغذی متعددی از جمله کافئین است و به همین دلیل توسط راهبان بودایی در هنگام مدیتیشن برای حفظ تمرکز بالا استفاده می شد. اما خواص چای ماچا به همینجا ختم نمی‌شود، چای سبز ماچا دارای خواص آنتی اکسیدانی است و می‌تواند متابولیسم را تحریک کرده و به بدن انرژی بدهد. خواص ماچا چنان گسترده و ارزشمند است که پزشکان بودایی آن را همچون اکسیر می دانند.

    ۱٫ آنتی اکسیدان

    چای ماچا دارای خواص آنتی اکسیدانی برتر نسبت به هر چای سبز دیگری است. آنتی اکسیدان ها مولکول های گرانبهایی هستند که از واکنش های شیمیایی که منجر به تشکیل ترکیبات مضر می شود جلوگیری می‌کنند. بنابر این نوشیدن چای ماچا می تواند از بافت های بدن در برابر پیری و بیماری های مزمن محافظت کند.

    چای ماچا حاوی دسته مهمی از آنتی اکسیدان ها یعنی کاتچین ها است.

    در واقع، هر ۱۰۰ گرم ماچا حاوی حدود ۱۰ گرم کاتچین است. این مقدار بسیار بیشتر از چای سبز معمولی است. همین موضوع سبب شده تا خواص آنتی اکسیدانی چای ماچا ۱۰ تا ۲۰ برابر چای سبز با کیفیت خوب باشد.

    تاثیر آنتی اکسیدان ماچا بر استرس اکسیداتیو

    استرس اکسیداتیو زمانی رخ می دهد که رادیکال های آزاد اکسیژن بر بدن غلبه کرده و به سلول ها آسیب می رسانند. این موضوع می تواند منجر به طیف گسترده ای از مشکلات، از جمله سرطان، جهش های ژنتیکی، بیماری پارکینسون، بیماری آلزایمر، حملات قلبی و نارسایی قلبی شود. آنتی اکسیدان های ماچا به طور فعال به دنبال این مولکول ها در بدن هستند و اثرات مضر آنها را خنثی می کنند! جلوگیری از استرس اکسیداتیو آسان است. فقط مطمئن شوید که یک منبع ثابت از آنتی اکسیدان های طبیعی مثل ماچا در رژیم غذایی خود دارید.

    استرس اکسیداتیو و ماچا

    استرس اکسیداتیو

    ماچا بالاترین غلظت آنتی اکسیدانی را دارد

    چای ماچا دارای بالاترین غلظت آنتی اکسیدانی در بین تمام ابرغذاهای اصلی است و حتی آزمایشی برای اثبات آن وجود دارد. بر اساس آزمایش ORAC (ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن) که محتوای آنتی اکسیدانی غذاها را اندازه گیری می کند، چای سبز ماچا ۱۳۸۴ واحد در هر گرم دارد. یعنی ۱۳ برابر بیشتر از انار، ۱۵ برابر بیشتر از زغال اخته و ۱۲۵ برابر بیشتر از اسفناج آنتی اکسیدان دارد!

    میزان آنتی اکسیدان چای ماچا

    میزان آنتی اکسیدان چای ماچا

    ۲٫ چای سبز ماچا متابولیسم شما را سرعت می بخشد

    چای ماچا می تواند ترموژنز را تقویت کند که منجر به افزایش متابولیسم می شود. در واقع، به لطف وجود پلی فنل EGCG، می توان چربی سوزی بسیار سریعتری را انجام داد.

    طبق تحقیقات انجمن تغذیه بالینی آمریکا، مردان بزرگسالی که به طور منظم چای ماچا می نوشند، مصرف انرژی را تقریباً ۳۵ تا ۴۵ درصد افزایش می دهند. ماچا متابولیسم را تسریع می کند.

    اگر نوشیدن ماچا را بخشی از برنامه تمرینی خود قرار دهید، می توانید آمار کالری سوزی خود را تا ۲۵ درصد افزایش دهید.

    ۳٫سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند

    ماچا به لطف وجود آنتی اکسیدان ها و پلی فنول ها به تقویت سیستم ایمنی ما کمک می کند. آنتی اکسیدان ویژه کاتچین به نام EGCg در محافظت از بدن و مبارزه با انواع عفونت های باکتریایی و ویروسی موثر است. EGCg به سلول‌های بدن متصل می‌شود و از رشد بسیاری از میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا، از جمله ویروس آنفولانزای A ، ویروس هپاتیت، ویروس هرپس و باکتری که باعث آنژین می‌شود، جلوگیری می‌کند.

    خواص ماچا برای سیستم ایمنی

    خواص ماچا برای سیستم ایمنی

    ۴٫ماچا تمرکز و حافظه را افزایش می دهد

    این اثر به دلیل تیانین موجود در چای ماچا است. ماچا نسبت به هر چای سبز دیگری سطح تیانین بیشتری دارد.

    در میان فواید فراوان این اسید آمینه، یکی از مهمترین آنها افزایش سطح دوپامین و سروتونین در مغز است. حافظه را تحریک می کند و تمرکز را تقویت می کند و علاوه بر این باعث ایجاد روحیه خوب می شوند. بله چای ماچا تمرکز و حافظه را افزایش می دهد.

    ۵٫ سم زدایی

    کلروفیل موجود در چای ماچا یک عامل سم زدایی قوی است زیرا اثر تخلیه بالایی دارد.

    این باعث می شود که چای ماچا بتواند فلزات سنگین و سایر مواد شیمیایی مضر را از بدن شما حذف کند.

    اثر سم زدایی ماچا

    اثر سم زدایی ماچا

    ۶٫ افزایش انرژی از شاخص‌ترین فواید ماچا است!

    ماچا نسبت به هر چای سبز دیگری دارای سطوح بالاتری از کافئین است. بنابراین مصرف آن به ما کمک می کند تا با خستگی فیزیکی مبارزه کنیم.

    برخلاف کافئین موجود در قهوه که اثر فوری اما ماندگاری کمی دارد، کافئین موجود در چای ماچا کندتر آزاد می‌شود و بنابراین اثر آن طولانی‌تر است.

    به همین دلیل، سامورایی‌های ژاپنی قبل از رفتن به نبرد چای ماچا مصرف می‌کردند، زیرا محتوای انرژی را بالا نگه می‌دارد و استقامت را بهبود می‌بخشد.

    ۷٫ حاوی EGCg است

    EGCg نوعی کاتچین است. EGCG به دلیل خواص ضد توموری ادعایی آن به طور فزاینده ای مورد مطالعه قرار می گیرد زیرا به نظر می رسد محافظت در برابر ایجاد انواع خاصی از سرطان را ارائه می دهد.

    ۸٫ ضد کلسترول بد

    هنوز مطالعات علمی کافی برای اثبات این موضوع وجود ندارد، اما به نظر می رسد افرادی که به طور منظم چای ماچا می نوشند، سطح کلسترول بد (LDL) پایین تر و همچنین سطوح HDL (کلسترول خوب) بالایی دارند.

    ۹٫ ماچا خلق و خو را بهبود می بخشد

    یکی دیگر از فواید خارق‌العاده مرتبط با وجود L-Theanine در چای سبز ماچا این است که باعث ایجاد روحیه خوب می‌شود!

    این خاصیت به این دلیل است که تیانین سطح دوپامین و سروتونین را در مغز افزایش می‌دهد و باعث ایجاد حالت‌هایی مانند آرامش و شادی می‌شود. اثرات مفید یک فنجان چای ماچا می تواند تا ۶ ساعت دوام داشته باشد.

    ۱۰٫ چای ماچا از آفتاب سوختگی جلوگیری می کند

    وجود پلی فنول های موجود در برگ های چای ماچا به مقابله با آسیب های ناشی از اشعه UVA کمک می کند. Epigallocatechin-3-gallate یک آنتی اکسیدان است که می تواند از پوست در برابر آسیب های ناشی از اشعه UV محافظت کند.

    ۱۱٫ضد پیری

    چای سبز ماچا دارای خواص آنتی اکسیدانی برتر نسبت به هر چای سبز دیگری است.

    آنتی اکسیدان ها مولکول های گرانبهایی هستند که می توانند از بافت های بدن در برابر پیری و بیماری های مزمن محافظت کنند. در واقع، چای ماچا می تواند با تشکیل رادیکال های آزاد مقابله کند و از پیری سلولی جلوگیری کند.

    ۱۲٫ چای سبز ماچا به هضم غذا کمک می کند

    چای سبز می تواند غشاهای مخاطی دستگاه گوارش را آرام کند.

    به همین دلیل است که چای ماچا یک داروی طبیعی و بسیار موثر برای کسانی است که از اختلالات عصبی یا التهابی معده یا روده رنج می برند.

    علاوه بر این، گفته می شود که چای ماچا می تواند از کبد محافظت کند.

    ۱۳٫ ماچا به دیابت نوع ۲ کمک می کند

    مطالعات علمی روی موش ها نشان داده است که مصرف چای ماچا می تواند به دیابت نوع ۲ کمک کند.

    در واقع، مصرف چای ماچا می تواند حساسیت سلول ها به عملکرد انسولین و تحمل گلوکز را بهبود بخشد. (۱)

    ۱۴٫دفاع در برابر عفونت ها

    مطالعات نشان می دهد که اپی گالوکاتچین گالات موچود در ماچا دارای خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی است.

    می تواند از رشد بسیاری از باکتری ها و ویروس های بیماری زا جلوگیری کند.(۲)

    فواید چای ماچا

    فواید چای ماچا

    ۱۵٫محافظت از سیستم قلبی عروقی

    محاقظت از سیستم قلبی عروقی یکی دیگر از فواید ماچا است. ماچا حاوی موادی است که می تواندخطر سکته مغزی یا حمله قلبی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. تغذیه سالم و ورزش کلید داشتن قلب سالم است!

    ماچا برای قلب و عروق

    ماچا برای قلب و عروق

    ۱۶٫ چای ماچا برای سلامت دهان

    ۹۰ درصد بوی بد دهان ناشی از حفره های باکتریایی در دهان است. این حفره ها جایی است که باکتری ها اسیدهای آمینه حاوی گوگرد را به ترکیبات گوگرد فرار بدبو ( VSCs ) تجزیه می کنند. اگر کلونی های باکتری در دهان شما از کنترل خارج شوند، بوی بد دهان شروع به ترشح می کند.  وقتی چای سبز بر روی آدامس و سایر غذاها آزمایش شد، بیشترین کاهش غلظت گازهای H(2)S و CH(3)SH* را نشان داد. خواص ضد باکتریایی چای ماچا از باکتری ها جلوگیری می کند.

    ماچا دندان های شما را قوی و سالم نگه می دارد. اگر چای ماچا خود را بنوشید، با جلوگیری از تجمع پلاک و مهار باکتری ها، از ایجاد حفره ها جلوگیری می کند.

    خواص ماچا دهان و دندان

    ۱۷٫ چای ماچا برای آرتروز

    چای ماچا یکی از نوشیدنی‌هایی است که در مورد فواید آن برای بیماران مبتلا به آرتریت به میان می‌آید. چای های سبز، سیاه و سفید همگی سرشار از پلی فنول هستند – ترکیبات گیاهی که اثر ضد التهابی قوی دارند. مطالعات نشان داده اند که چای سبز به حفظ غضروف و استخوان ها نیز کمک می کند.

    چای سبز حاوی پلی فنول ها است، آنتی اکسیدان هایی که اعتقاد بر این است که التهاب را کاهش داده و تخریب غضروف را کند می کند. مطالعات همچنین نشان می دهد که آنتی اکسیدان دیگری در چای سبز به نام  EGCg  از تولید مولکول هایی که باعث آسیب مفاصل در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید (RA) می شوند، جلوگیری می کند. چای سبز غنی از آنتی اکسیدان ممکن است برای جلوگیری از شروع و شدت آرتریت مفید باشد.

    ۱۸٫چای ماچا برای پوست شما مفید است

    یکی از فواید بی‌شمار چای ماچا برای پوست است! کاتچین های چای سبز برای از بین بردن و غیرفعال کردن رادیکال های آزاد در پوست موثر عمل می کنند و همین ساز و کار علائم پیری را کاهش می دهد.  علاوه بر این استفاده از ماچا به صورت مستقیم روی پوست به عنوان ماسک یکی از بهترین راه ها برای مبارزه با آکنه و علائم روزاسه است. (روزاسه یک بیماری پوستی مزمن است که با آسیب به رگ های خونی کوچک در صورت مشخص می شود.)

    ماچا برای پوست

    فواید ماچا برای پوست

    التهاب پوست را کاهش دهید

    پودر ماچا دارای خواص ضد التهاب است، به ویژه به لطف EGCg، که قرمزی مرتبط با بیماری های مزمن پوست مانند روزاسه و آکنه را کاهش می دهد. به کمک ماچا نه تنها پوست شما احساس بهتری خواهد داشت، بلکه ظاهر بهتری نیز خواهید داشت!

    چهره خود را بهبود بخشید

    پودر ماچا نه تنها التهاب را کاهش می دهد، بلکه یک لایه بردار قوی است. سلول های مرده پوست را از بین می برد و پوست زیرین را جوان می کند.

    بهبود خاصیت ارتجاعی پوست

    ماچا از پوست در برابر آسیب اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند و خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود می بخشد. حتی تولید الاستین را تحریک می کند تا پوست را حجیم کند و از آن در برابر رادیکال های آزاد که باعث آسیب ناشی از نور خورشید، لکه های پیری، پوست خشک و چین و چروک محافظت کند.

    فواید ماچا برای پوست های چرب

    تانن موجود در ماچا منافذ را کوچک می کند وتولید چربی مرتبط با آکنه و جوش را کاهش می دهد.

    موارد منع مصرف ماچا

    • اگرچه چای ماچا دارای چندین خواص مفید است اما توصیه می شود به دلیل برخی عوارض جانبی احتمالی از آن بیش از حد استفاده نکنید. مصرف بیش از حد ماچا می تواند باعث سردرد و بی خوابی شود.
    • چای ماچا مملو از کافئین است بنابراین مصرف ماچا برای زنان باردار ممنوع است.
    • با توجه به ماهیت انرژی زا بودن ماچا، مصرف آن همراه با سایر نوشیدنی هایی که همین ویژگی را دارند، مناسب نیست.

    عوارض چای ماچا

    اگرچه چای ماچا به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شود، اما می تواند در برخی افراد عوارض جانبی خفیف تا شدید داشته باشد که بیشتر به دلیل محتوای بالای کافئین این چای است. اگرچه محتوای کافئین ماچا نسبت به قهوه و سایر دمنوش ها کمتر است، اما در صورت افراط در مصرف ماچا مقادیر بیش از حد کافئین می تواند باعث تحریک پذیری، بی خوابی، تپش قلب و سرگیجه شود. مصرف بیش از حد کافئین همچنین می تواند باعث تهوع، استفراغ، اسهال و سردرد شود. اگر مشکلات قلبی، بیماری کلیوی یا زخم معده دارید، باید از مصرف هر نوع چای از جمله ماچا خودداری کنید.

    • ناراحتی معده
    • یبوست
    • سردرد
    • بیخوابی
    • پریشانی
    • سوزش و سردل

     

    فواید چای ماچا

    فواید چای ماچا

    بهترین زمان برای نوشیدن چای ماچا چه زمانی است؟

    مصرف چای ماچا مستلزم رعایت چند اصل اساسی برای اطمینان از اثرات مثبت آن بر سلامتی است. با علم به اینکه چای ماچا کنسانتره ای از تئین است، محرکی که می توان آن را با کافئین مقایسه کرد، مصرف آن قبل از خواب توصیه نمی شود. علاوه بر این مانند همه چای ها، نوشیدن ماچا همراه با غذا توصیه نمی شود. در واقع، ویتامین های موجود در غذای شما نمی توانند به طور کامل در بدن شما جذب شوند. بنابراین زمان مناسب برای نوشیدن چای ماچا هنگام بیدار شدن از خواب، با معده خالی است.

    با نوشیدن ماچا صبح هنگام، ویژگی های آبرسانی و سم زدایی نوشیدنی بیشتر احساس می شود. بنابراین، این فرصت را به خود می دهید که روز خود را با بدنی کاملاً هیدراته و خلاص از تمام سموم انباشته شده در روزهای قبل شروع کنید. (منبع: femmeactuelle.fr)

    منابع: www.healthline.com/

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *