• ما در این مقاله با استفاده از داده های USDA و NIH 2020 ارزش غذایی قارچ شیتاکه را در مقابل زنجبیل مقایسه کرده‌ایم. امیدواریم این مقایسه قارچ شیتاکه و زنجبیل برای شما جالب باشد.

    خلاصه ای از تشابه و تفاوت‌های قارچ شیتاکه و ریشه زنجبیل:

    • هم زنجبیل و هم قارچ شیتاکه سرشار از پتاسیم هستند.
    • قارچ شیتاکه ۵۸ درصد کمتر از ریشه زنجبیل کالری دارد.
    • قارچ شیتاکه ۶۲ درصد کمتر از ریشه زنجبیل کربوهیدرات دارد.
    • قارچ شیتاکه حدود ۷۴۶ درصد سلنیوم و ۲۴۴ درصد فسفر بیشتر از زنجبیل دارد
    • شیتاکه در مقایسه با زنجبیل ۱۸۵ درصد روی بیشتری دارد.
    • قارچ شیتاکه ریبوفلاوین، نیاسین و اسید پانتوتنیک بیشتری دارد.
    • قارچ شیتاکه منبع عالی فیبر رژیمی است.

    مقایسه دقیق تغذیه ای قارچ شیتاکه و ریشه زنجبیل در زیر تجزیه و تحلیل شده است. مقادیر ذکر شده در این مقاله برای فرمت خام و تازه قارچ شیتاکه و زنجبیل است.

    شیتاکه
    زنجبیل

    مقایسه کالری و کربوهیدرات شیتاکه و زنجبیل

    کالری قارچ شیتاکه ۵۸ درصد کمتر از ریشه زنجبیل است. زنجبیل تازه در هر ۱۰۰ گرم ۸۰ کالری و قارچ شیتاکه تازه ۳۴ کالری دارد.

    برای نسبت درشت مغذی‌ها، قارچ شیتاکه در مقایسه با ریشه زنجبیل در هر کالری، حاوی چربی و پروتئین بیشتر و کربوهیدرات بسیار کمتر است.

     قارچ شیتاکه زنجبیل
     پروتئین ۲۱% –
     کربوهیدرات ۶۸% ۱۰۰%
     چربی ۱۲% –

    فیبر

    قارچ شیتاکه منبع عالی فیبر است و ۲۵ درصد فیبر رژیمی بیشتری نسبت به ریشه زنجبیل دارد. ریشه زنجبیل خام در هر ۱۰۰ گرم ۲ گرم فیبر غذایی و قارچ شیتاکه تازه ۲٫۵ گرم فیبر رژیمی دارد.

    پروتئین

    ریشه زنجبیل و قارچ شیتاکه حاوی مقادیر نسبتا مشابهی پروتئین هستند. ریشه زنجبیل ۱٫۸ گرم پروتئین در ۱۰۰ گرم و قارچ شیتاکه ۲٫۲ گرم پروتئین دارد.

    چربی های اشباع شده

    ریشه زنجبیل ۰٫۲ گرم چربی اشباع در هر ۱۰۰ گرم دارد اما این چربی اشباع شده قارچ شیتاکه تقریبا صفر  است.

    ویتامین E و K

    ریشه زنجبیل و قارچ شیتاکه حاوی مقادیر اندک و مشابه ویتامین E و K هستند. این مقدار  به ترتیب در هر ۱۰۰ گرم ۰٫۲۶ میلی گرم و ۰٫۱ گرم است.

    ویتامین D

    قارچ شیتاکه ویتامین D بیشتری نسبت به زنجبیل دارد. قارچ شیتاکه تازه ۱۸ گرم ویتامین D در هر ۱۰۰ گرم دارد اما ریشه زنجبیل حاوی مقادیر قابل توجهی نیست.

    ویتامین C

    زنجبیل ویتامین C بیشتری نسبت به قارچ شیتاکه دارد. ریشه زنجبیل دارای ۵ میلی گرم ویتامین C در هر ۱۰۰ گرم است و قارچ شیتاکه حاوی مقادیر قابل توجهی نیست.

    ویتامین های گروه B

    قارچ شیتاکه ریبوفلاوین، نیاسین و اسید پانتوتنیک بیشتری دارد. هم قارچ شیتاکه و هم ریشه زنجبیل حاوی مقادیر قابل توجهی تیامین، ویتامین B6 و فولات هستند.

     قارچ شیتاکهزنجبیل
     تیامین ۰٫۰۱۵ mg ۰٫۰۲۵ mg
     ریبوفلاوین ۰٫۲۱۷ mg ۰٫۰۳۴ mg
     نیاسین ۳٫۸۷۷ mg ۰٫۷۵ mg
     اسید پانتوتنیک ۱٫۵ mg ۰٫۲۰۳ mg
     ویتامین B6 ۰٫۲۹۳ mg ۰٫۱۶ mg
    فولات ۱۳ ug ۱۱ ug

     

    مقایسه مواد معدنی زنجبیل و شیتاکه

    کلسیم

    ریشه زنجبیل کلسیم بیشتری نسبت به قارچ شیتاکه دارد. ریشه زنجبیل ۱۶ میلی گرم کلسیم در هر ۱۰۰ گرم و قارچ شیتاکه ۲ میلی گرم کلسیم دارد.

    آهن

    ریشه زنجبیل و قارچ شیتاکه حاوی مقادیر تقریبا مشابهی آهن هستند. ریشه زنجبیل ۰٫۶ میلی گرم آهن در هر ۱۰۰ گرم و قارچ شیتاکه ۰٫۴۱ میلی گرم آهن دارد.

    پتاسیم

    هم ریشه زنجبیل و هم قارچ شیتاکه سرشار از پتاسیم هستند. ریشه زنجبیل ۴۱۵ میلی گرم در هر ۱۰۰ گرم و قارچ شیتاکه ۳۰۴ میلی گرم پتاسیم دارد.

     

    منابع:

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *