• قارچ های خوراکی قارچ های دارویی فواید زیادی برای ما دارند. از حمایت سیستم ایمنی گرفته تا خواص ضد التهابی و ضد سرطانی. به همین خاطر است که معتقدیم که قارچ ها از سالم ترین غذاهای روی کره زمین هستند!
    قارچ های خوراکی در مقایسه با سایر مواد غذایی، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های خاص و مقدار زیادی مواد مغذی مهم برای حفظ سلامت ذهن و بدن شما هستند.

    فواید قارچ خوراکی و قارچ دارویی برای سلامتی چیست؟

    هر گونه قارچ منحصر به فرد است و خواص ویژه ای برای بدن دارد. هر قارچ ترکیب خاصی از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها دارد. با این حال، قارچ های محبوب برخی از ویژگی های جهانی را به اشتراک می گذارند. قارچ ها دارای خواص ضد باکتریایی و از قضا خواص ضد قارچی هستند، اما چه کاری می توانند برای سلامت جسمی و روحی شما انجام دهند؟
    آنها کالری کمی دارند و فاقد چربی یا کلسترول هستند اما در عین حال سرشار از فیبر غذایی و ویتامین هستند. همین ویژگی سبب شده تا برای کاهش وزن عالی باشند.

    به علاوه، قارچ های خوراکی و دارویی می توانند به شما کمک کنند تا با افزودن طعم معطر بی نظیری به غذاهای بدون گوشت، اتکای خود به گوشت را از بین ببرید.

    بیشتر قارچ ها مقادیر قابل توجهی از موارد زیر را دارند:

    • ویتامین های B: مانند ریبوفلاوین، نیاسین و اسید پانتوتنیک
    • مس: بدن شما برای رساندن اکسیژن به گلبول های قرمز به مس نیاز دارد
    • فیبر غذایی
    • پتاسیم: یک ماده مغذی حیاتی برای سلامت اعصاب
    • سلنیوم: یک ماده معدنی مهم برای سلامت قلب
    • ویتامین D: قارچ ها تنها منابع گیاهی ویتامین D هستند. ویتامین D برای استخوان ها و سلامت روان ضروری هستند.
    • قارچ های دارویی حاوی بتا گلوکان برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی هستند.

    ارتباط قارچ ها با سیستم ایمنی بدن

    هر قارچ حاوی انواع منحصر به فرد بتا گلوکان است. این به این معنی است که هر قارچ به روش های مختلف بر عملکرد سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارد.

    در برخی از قوی‌ترین قارچ‌های دارویی، بتا گلوکان‌ها سیستم ایمنی شما را برای تولید سلول‌های کشنده طبیعی بیشتر تحریک می‌کنند. تحریک سیستم ایمنی برای مبارزه با سموم، بیماری‌های مرتبط با افزایش سن و تومورها ضروری است.

    خواص بالقوه ضد تومور و ضد سرطان قارچ های خوراکی

    کشورهای آسیایی مانند چین و ژاپن قبلاً به طور یکپارچه قارچ ها و داروهای مشتق شده از قارچ را در برنامه های درمان سرطان خود گنجانده اند. مطالعات نشان که پلی ساکاریدهای موجود در برخی از قارچ ها مانند قارچ گانودرما و قارچ ترکی تیل ممکن است خواص ضد سرطانی و ضد توموری داشته باشند. تجویز این قارچ ها برای بیمارانی که تحت درمان سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات قرار می‌گیرند، نتایج مثبتی را به دنبال داشته است. فواید قارچ های دارویی علیه سرطان و تومور:

    • سلول‌های NK برای مبارزه با سلول‌های سرطانی تحریک میکنند.
    • آنتی اکسیدان های موجود در قارچ از استرس اکسیداتیو دفاع می کنند. هنگامی که رادیکال های آزاد بسیار زیاد و آنتی اکسیدان های بسیار کمی وارد بدن شما می شود، سیستم ایمنی شما نمی تواند رادیکال های آزاد را به اندازه کافی سریع خنثی کند و سلول ها در معرض استرس اکسیداتیو قرار می گیرند. با گذشت زمان، استرس اکسیداتیو می تواند منجر به مجموعه ای از شرایط مرتبط با افزایش سن مانند سرطان، بیماری قلبی، آلزایمر، پارکینسون، فشار خون بالا، دیابت و غیره شود.

    قارچ ها برای متعادل کردن فشار خون و سطح قند خون

    قارچ‌ها به دلیل ویژگی‌های پیش‌بیوتیکی که دارند می‌توانند به بدن شما کمک کنند تا گلوکز را به طور مؤثرتری مصرف کند و سطح قند خون را کاهش دهد. فیتونوترینت ها و آنتی اکسیدان های موجود در قارچ همچنین ممکن است از تشکیل پلاک در امتداد دیواره شریان ها جلوگیری کرده و خطر سخت شدن رگ های خونی را کاهش دهند.

    همچنین قارچ ها فاقد کلسترول هستند و به عنوان یک جایگزین طعم عالی برای گوشت عمل می کنند. خوردن کمتر گوشت = کاهش سطح کلسترول

    انواع قارچ های خوراکی از سیستم عصبی مرکزی و سلامت روان حمایت می کنند

    قارچ های دارویی مانند یال شیر و قارچ گانودرما حاوی آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی گیاهی خاصی هستند که فاکتور رشد عصبی را تحریک می کنند.

    NGF به رشد، ترمیم و حفظ اعصاب در مغز شما کمک می کند.

    به عبارت دیگر، قارچ می تواند به پیشگیری از بیماری های مغزی مرتبط با افزایش سن مانند زوال عقل و از دست دادن حافظه و همچنین شرایط سلامت روان مانند افسردگی و اضطراب کمک کند.

    قارچ ها عملکرد ایمنی را متعادل می کنند

    برخی از غذاها سیستم ایمنی را تحریک می کنند و برخی دیگر آن را سرکوب می کنند. اما عملکرد قارچ ها در این مورد منحصر به فرد است. عموم قارچ های خوراکی سیستم ایمنی شما را متعادل می کنند.

    هر قارچ اثر منحصر به فردی بر سیستم ایمنی دارد، بنابراین نکته کلیدی این است که قارچ مناسب برای رفع نیازهای خود را پیدا کنید.

    مدیریت وزن

    قارچ ها دلچسب و سیر کننده هستند. تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که افزایش مصرف غذاهای کم‌انرژی (یعنی کالری کمی با توجه به حجم غذا)، به‌ویژه قارچ‌ها، به‌جای غذاهای پرانرژی، مانند گوشت چرخ‌کرده بدون چربی، می‌تواند برای مدیریت وزن مفید باشد.

    سالم ترین قارچ ها برای وعده های غذایی کدامند؟

    شما می توانید با گنجاندن برخی از این گونه های قارچ خوراکی در رژیم غذایی خود از ظعم لذیذ و فواید سلامتی آن ها بهره مند شوید! البته این دسته از قارچ ها بیشتر جنبه غذایی دارند و خواص دارویی آن ها چندان مورد توجه قرار نمی گیرد. (در پایان این مقاله بهترین قارچ های دارویی را نیز معرفی کرده ایم.)

    انواع قارچ های خوراکی که در چین، ژاپن و کره محبوب هستند

    قارچ دکمه ای سفید

    قارچ های دکمه ای سفید یکی از ساده ترین قارچ هایی هستند که در قفسه های فروشگاه ها پیدا می شوند. تحقیقات نشان می دهد که قارچ دکمه ای سفید ممکن است به مبارزه با رشد تومور کمک کند. قارچ های دکمه ای سفید اگر در فرآیند رشد در معرض اشعه ماوراء بنفش قرار گرفته باشند، منبع شگفت انگیز ویتامین D هستند. قارچ دکمه ای محبوب ترین قارچ در دنیاست!

    قارچ دکمه ای

    قارچ دکمه ای

    قارچ شاه صدف

    این قارچ ساقه ضخیم و گوشتی دارد، می توان آن را برش داد و مانند گوشت کبابی کرد یا سرخ کرد.(خرید قارچ شاه صدف)

     

    قارچ شاه صدف

    قارچ شاه صدف – King oyster

    قارچ صدفی

    قارچ صدفی نیز یکی دیگر از انواع قارچ های خوراکی است که به دلیل فواید بالقوه برای سلامتی مورد ستایش قرار می گیرد. قارچ صدفی نه تنها خوشمزه است، بلکه از نظر بافت یک جایگزین عالی برای گوشت است.

     

    قارچ صدفی

    قارچ صدفی

    قارچ انوکی

    قارچ انوکی نوعی قارچ خوراکی که در چین محبوب است. قارچ انوکی یکی از اولین قارچ هایی بود که برای سرطان مورد مطالعه قرار گرفت. انوکی خوشمزه است و مانند بسیاری از قارچ های دیگر، انوکی تعدیل کننده ایمنی بالقوه است. همچنین ممکن است کلسترول و فشار خون را کاهش دهد. (برای تهیه این قارچ میتوانید ما در ارتباط باشید.)

     

    قارچ انوکی

    قارچ انوکی

    قارچ Chanterelle

    اگر به دنبال مصرف ویتامین های گروه B هستید، این قارچ به شما پیشنهاد می شود. قارچ Chanterelle حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین های B1، B2، B3 و B5 است.

    قارچ Chanterelle

    قارچ Chanterelle

    قارچ پورسینی

    قارچ پورسینی را نمی توان به صورت تجاری کشت کرد. پورسینی های موجود در بازار جهانی همگی به صورت وحشی برداشت می شوند. قارچ پورسینی دارای ارگوتیونئین بسیار بالا و دارای خواص سیتوتوکسیک است.

    به عبارت دیگر، آنها می توانند به سیستم ایمنی بدن شما کمک کنند تا در برابر تهدیدات مهاجم محافظت کند.

    قارچ ترملا(Tremella fuciformis)

    ترملا یکی دیگر از انواع قارچ های خوراکی است. قارچ ترملا به طور سنتی برای تقویت پوست، حمایت از عملکرد شناختی و متابولیسم سالم استفاده می شود.

    • ترملا همچنین از سیستم ایمنی، سلامت سلولی، سلامت ریه، کلیه و کبد حمایت می کند.
    • در طب سنتی چینی، از قارچ ترملا برای پشتیبانی از Qi (انرژی) استفاده می شود.

     

    بهترین قارچ های دارویی کدامند؟

    مطمئناً قارچ های دارویی نیز خوراکی هستند. اما غالبا به دلیل بافت سخت و یا طعم تلخ، بیشتر به شکل جوشانده و یا دمنوش مورد استفاده قرار می گیرند.

    این قارچ‌های دارویی حاوی بالاترین سطوح بتا گلوکان و آنتی اکسیدان‌ها هستند. می‌توانید هر یک از قارچ‌های دارویی زیر را تهیه نمایید و از خواص دارویی آن ها بهره مند شوید.

    قارچ گانودرما

    گانودرما به عنوان قارچ جاودانگی نیز شناخته می‌شود. بتا گلوکان، اسیدهای گانودریک و سایر مواد مغذی موجود در قارچ گانودرما از سیستم ایمنی محافظت می کند. همچنین به شما کمک می کند تا خواب بهتری داشته باشند. (مطالعه بیشتر: خواص قارچ گانودرما)

    قارچ گانودرما

    قارچ گانودرما

    قارچ یال شیر

    ویژگی های محافظت کننده عصبی و مواد مغذی آن، یال شیر را به گزینه ای عالی برای هر کسی که به دنبال یک نوتروپیک طبیعی است تبدیل می کند. نوتروپیک ها کلاسی از ترکیبات طبیعی هستند که میتوانند عملکرد مغز را بهبود بخشند.

    قارچ ترکی تیل

    قارچ ترکی تیل یا دم بوقلمون یکی از قارچ های دارویی است که به عنوان راه حلی برای درمان سرطان مورد مطالعه قرار گرفته است. متخصصان بهداشت ژاپن از ماده ای به نام PSK که در قارچ ترکی تیل یافت می شود، به عنوان بخشی از برنامه های درمان سرطان استفاده می کنند. (مطالعه بیشتر: خواص قارچ ترکی تیل)

    قارچ ترکی تیل

    قارچ ترکی تیل

    قارچ چاگا

    اگر در حین پیاده روی قارچ چاگا را مشاهده کنید، ممکن است تصور کنید که بخشی از پوست درخت است. قارچ چاگا مملو از آنتی اکسیدان هایی است که از سلامت سیستم ایمنی بدن حمایت می کند و در عین حال فشار خون و قند خون را تنظیم می کند.

    قارچ شیتاکه

    مانند بسیاری از قارچ های موجود در این لیست، قارچ شیتاکه به طور طبیعی در کشورهای آسیایی رشد می کند. قارچ شیتاکه هم طعم لذیذی دارد و هم خواص بی نظیری دارد. بنابر این برخلاف سایر قارچ های دارویی میتوانید از آن در آشپزی روزمره ی خود نیز استفاده نمایید. اگر به دنبال قارچی جایگزین گوشت هستید، با شیتاکه شروع کنید. قارچ شیتاکه تقریباً همه اسیدهای آمینه مشابه را در خود دارد. استرول ها، اریتادنین و بتا گلوکان موجود در شیتاکه، به کاهش سطح قند خون و مبارزه با کلسترول بالا و تقویت سیستم ایمنی کمک می کند.

    کوردیپس

    قارچ کوردیسپس به دلیل تأثیری که در جذب اکسیژن دارد، قارچی محبوب در بین ورزشکاران است!

    قارچ مایتاکه

    قارچ مایتاکه برای حمایت از عملکرد سیستم ایمنی و کاهش سطح قند خون عالی است. مایتاکه همچنین با کاهش گرسنگی می تواند به کاهش وزن کمک کند.

    جمع بندی

    • قارچ ها سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مهمی هستند که بدن شما برای عملکردهای حیاتی به آن نیاز دارد از جمله: ویتامین های B، ویتامین D، مس، فیبر غذایی، پتاسیم.
    • قارچ‌ها حاوی سطوح بالایی از آنتی‌اکسیدان‌ها و بتا گلوکان‌ها هستند که از سیستم ایمنی شما حمایت می‌کنند و به بدن شما در دفاع در برابر بیماری‌های مرتبط با افزایش سن کمک می‌کنند.
    • برای بهره مندی از بیشترین فواید، قارچ های خوراکیقارچ های دارویی را برای چند هفته میل کنید. خودتان متوجه اثرات بی نظیر آن ها می شوید.

     

    منبع: https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/10-types-of-mushrooms-you-need-to-try

    برای تهیه هر یک از این قارچ میتوانید از طریق واتساپ یا پیامرسان بله با ما در ارتباط باشید. (۰۹۳۷۰۲۴۶۴۳۶)

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱۰ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *